2019. aasta tantsumaraton

"Tantsumaraton on olnud mitmeid aastaid kombinatsioon heategevusest ja enda proovile panekust. 12 tundi järjest tantsida ei ole kindlasti kerge, aga sisemist rütmi hoiab teadmine, et sellega tehakse teistele head. 12. juunil tantsimegi taas, et seekord koguda annetusi 19-aastase Hendra Raua raske lihasatroofia ravi toetamiseks. Kahju, kui noor inimene peab muretsema, kui kauaks tema ravi jätkuda saab," kutsub inimesi tantsima Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu esindaja Lili Tiri.

Seekord väliruumis toimuvale Tantsumaratonile loob atmosfääri kunstnik Kairi Mändla kujundatud spetsiaalne vabaõhulava, mis võimaldab erinevaid tasapindu ka piiratud liikumisvõimalustega tantsijatel ning üritus toimub iga ilmaga. Maratoni 12 tundi jaotatakse eri tantsustiilide ja ülesannete vahel, kus osalejatele antakse igal tunnil loomingulisi ülesandeid ja pannakse tantsuplatsil proovile vahelduvate tantsustiilide, -vormide ja liikumistega. Kohtunikeks on koreograafid Ingmar Jõela, Madli Teller, Kaisa Kattai, Marek Vetik ja Raho Aadla, kes hindavad osalejate loomingulisust ja tantsimise mitmekesisust.

Tantsuline vastupidavustest kestab kella üheteistkümnest päeval üheteistkümneni hilisõhtul, igal tunnil keerutab plaate erinev DJ ning päevajuhi ja kohtunike ülesanne on võistlejaid ka turgutada. 12 tundi vastupidanute seast selgub viimasel tunnil maratoni üldvõitja, kes saab auhinnaks peapreemia. Võitjaks saab osaleja, kes on algusest peale järjest tantsinud, näidanud välja aktiivsust ning lõpetab tantsupõrandal kõige viimasena. Tantsumaratonil saab osaleda nii võistlejana kui publikuna kaasa tantsides, võistlejaid toetades ja pealtvaatajana kaasa elades.

Tantsumaratonile registreeruda ja toetajapileteid osta saab kodulehelt www.stl.ee

2019. aasta tantsumaraton