Muusikat mängivad Maarja Nuut, Heidy Purga (Must Mesi), L-Eazy (Tjuun In), Solecline (Smoke Break), Micaela Saraceno (HALL), Kaisa Kattai, Ingmar Jõela, Maris Pihlap (TIKS), Sasha Mirson, Sugar Rody (Dark Disko) ja Tarrvi Laamann (Bashment). Päeva juhivad Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand.

Heidy Purga ütleb oma muusikavaliku kohta nii:

Gil-Scott Heron „The bottle“

Gil-Scott Heron, keda on nimetatud ka mustanahaliseks Bob Dylaniks, on mu plaadikogu üks kroonijuveelidest. Sotsiaalsete teemade eestkõnelejat 70ndate Ameerika Ühendriikides peeti hiphopi liikumise alguse üheks verstapostiks, kes puistas üllatavalt avangardistlikku spoken word fluidumit üle riigipiiride ning ma ütleksin, et ka tänapäeval on kõik tema kirjutatud laulud asjakohased. Nagu seegi lugu, mis räägib kurvapoolse tõdemuse alkoholisõltuvusest.

Sir Joe Quarterman and Free Souls „I got so much trouble in my mind“

Joe Quarterman salvestas oma bändiga vaid ühe albumi, edasi ilmselt tegeles oma põhiharidusega ehk arhitektuuriga. Olen seda aeglase tempoga kuid seesmiselt pakatava energialaenguga lugu tihti oma pidudel mänginud ning huvitaval kombel just noored tabavad tema funkbiiti imelisel moel.

Durand Jones and The Indications „The Sea of Love“

Vanakooli soulmuusika on kahtlemata paljude bändide loomingusse oma laine süvistanud ning nemad on üheks selleks näiteks. Hea suvise ilma kuulamine päikselisemalt Ameerika poolelt.

Bobbi Humprey „Harlem river drive“

Lemmikflöödisoolod tulevad souliajastust millegipärast siit. Suvine kulgemine, mis kergendab südant igal raskemal hetkel elus. Muusika ja loomise rõõm.

Lonnie Liston Smith „Expansions“

Selle mehe sees on suur osa kosmosest ja selle edasiandmises on ta parim näide. Meisterlik kompositsioonitaju, see instrumentide lai ning iga pintslitõmmet kinnitav palett kõlab ajatult ja kõlab igal ajahetkel värskelt. Muidugi ei mööda minna tema laulusõnadest, millest üks näide selles lauluski: „Expand your mind! To understand!..“

Dr. Buzzard’s Original savannah Band „Hard times“

Lugesin hiljuti üllatunult, et see 1976 aastal ilmunud laul on olnud Covidi tuleku järel saanud uueks südamepalsamiks paljudele, kes kriisist vaimselt räsitud. Kuulan ka ise nüüd seda pisut teise kõrvaga ning võin kinnitada, et see on nii nagu kirjutatakse.

Marlena Shaw „Woman of the ghetto“

See laul on nagu teekond, jutustus, mis avab üha uusi tahke, illustreerib visuaali ja tundub justkui lõppematu oma avastustes. Ülimalt köitev kompositsioon ja muidugi Marlena vokaal.

Fleetwood Mac „Dreams“

Ajatu albumi ajatumaid laule, mille Stevie Nicks kirjutas Sly Stone’I stuudios bändile keerulisel ajal. Kõik laulud on head, aga see on kohe eriti hea.

Idris Muhhamad „Could heaven ever be like this“

Kullaprooviga diskomuusika klassika 70ndatest, unistav ja roosalt hõõguv ning töötab ka täna AD. 2022.

Jaga
Kommentaarid