Igal juhul tuleb valitsusel Petersoni-juhtumile kuidagi reageerida. Must valgel kirjas olevate soovituste ignoreerimine on teistele märgiks, ei nemadki pea seda head tava tõsiselt võtma

Aga saab tõesti argumenteerida ka nii, et ametiühinguid ei peaks tegelikult lobistina käsitlema – kasvõi selle pärast, et ennetavalt ei tulnud kellelegi pähe, et Peterson ei saa kehtivate reeglite järgi tööministri tööd efektiivselt teha. Kas selle kahe silma vahele jäämine tähendab, et Eestis peetakse ametiühinguid lobitöö kontekstis organisatsiooniks, kellest ei pea kartma, et nad pööravad ametiisikuid halvale teele?

Igal juhul tuleb valitsusel Petersoni-juhtumile kuidagi reageerida. Must valgel kirjas olevate soovituste ignoreerimine on teistele märgiks, ei nemadki pea seda head tava tõsiselt võtma. Tava muutmine nõnda, et Peterson seda enam ei riku, on ka halva maiguga, aga neist kahest halvast variandist siiski parem. Kolmas võimalus – ministri väljavahetamine – tundub liiast olukorras, kus tegu on nagunii vahevalitsusega ja ühegi suure sisulise eksimusega pole Peterson veel hakkama saanud.