Selle eest, et praegu on päevakorda tõusnud tank-monumendi teisaldamine, tuleb narvalastel süüdistada Vladimir Putinit, kes kiskus Ukrainasse tungides vanad haavad lahti. Seda sõnumit peaks narvalastele jõuliselt edastama ka linnapea Katri Raik. Selle asemel rääkis ta eile RusDelfi vahendusel ajaloo kohta väga ümmargust juttu. Vähemalt seltskonnale, kes kavatseb täna Narva „vabastamise“ aastapäeva tähistada, oleks linnapea pidanud saatma selge sõnumi, et praegusel ajal on see kohatu ja taktitundetu Eesti riigi vastu.

Linnapea oleks pidanud saatma selge sõnumi, et praegusel ajal on Narva „vabastamise“ aastapäeva tähistamine kohatu ja taktitundetu.

Kahjuks on Raik muutunud Narva linnapeana Eestile tähtsates väärtusküsimustes kuidagi pehmeks: ei ole ta aktiivselt seisnud selle eest, et Ukraina põgenikud saaksid Narvas parimal viisil vastu võetud, ei ole tema ajal edasi liigutud ka Eesti vabariigi vastu tegutsenud inimeste nimesid kandvate tänavate ümber nimetamisega.

Kusjuures tankiküsimuses oleks mõeldav ka „kirik keset küla“ lahendus. Eelkõige on ju tarvis tankilt Nõukogude okupatsiooni meenutav ideoloogiline laeng maha võtta. Lihtsalt tank, mille otsas saab vabalt turnida, meeldiks ka paljudele eestlastele. Pulmarituaaliks pole punast viisnurka vaja – kui tank näiteks lillaks värvida, nagu kõlab üks ettepanek, muutuks ta selleks otstarbeks isegi sobivamaks. Või kui vedada tank näiteks Narva linnusesse, oleks seal praegusest lihtsam ja ägedam sõjamasina otsas endast fotosid teha.

Tanki puutumata jätmise eest seisvate aktivistide sõnul tooks tanki teisaldamine kaasa narvalaste võõrandumise Eestist kui riigist. Nii tuliselt arvavatel inimestel soovitame veel kord mõelda, miks on tanki ära viimine üldse päevakorda tõusnud.

Jaga
Kommentaarid