30.07.2022, 11:00
RETSEPTID | Kukeseened, värske kartul... Suvine köögiklassika
Kukeseenekaste värske kartuliga ja suvikõrvitsapirukas on hõrgutised, milleta ei kujuta Eesti suve ettegi. Mis kõige toredam – neid on ülilihtne valmistada.
FOTO:
Enamik suvisest värskest kraamist ei vaja lisandiks peeneid maitseaineid. Olgu see kartul, lill- või peakapsas, suvikõrvits, aedoad või mõni muu köögivili, enamasti on see vaja üksnes kergelt läbi keeta, seda praadida või grillida, lisada tükike võid või oliiviõli ning maitsestada mõõdukalt soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Enamikule neist sobivad suurepäraselt lisandiks ka eri juustud alates mozzarella’st, fetast ja kitsejuustust ning lõpetades tummiste pikalt laagerdunud juustudega.
Oled juba tellija?