Twitteris on kohalviibivad ajakirjanikud asunud jagama pilte Roizmani maja esisest ning aknal seisvast mehest. Jagatud videotes on näha, kuidas endise linnapea maja ette kogunevad laigulisse vormi riietatud sõdurid. Meediajaam MASH avaldas Telegrami platvormil video, kus on näha, kuidas sõdurid tungivad Roizmani koju karjudes „Politsei, avage“ ning kuidas Roizman ametnikule ja teda saatvale meeskonnale ukse avab. Edasi toimuvat avalikkusega jagatud pole.

Twitteris kajastavad kohapealsed korrespondendid, et Roizmanil õnnestus aknast neile veel hõigata, et teda süüdistatakse Vene armee diskrediteerimises. Hetke andmetel võib teda taoliste süüdistuste eest oodata kuni viieaastane vabaduse kaotus.

Roizman peeti seni vabaduses viibinud Kremli opositsioonliidritest mõjukaimaks. Uue invasiooni algusest peale on mees oma Youtube'i kanalile igal nädalal laadinud video pealkirjaga „Vastused teie küsimustele“, millest esimesed kandsid ka nime „Ei sõjale!“. Ühtlasi on Roizman avalikult sõna võtnud nii opositsionääri Aleksei Navalnõi kui ka Vene ärimehe ning eksiilis viibiva Kremli kriitiku Mihhail Hodorkovski kaitseks.

Vene propaganda kanali TASS andmetel on Roizman ainuüksi sel aastal juba kolmel korral saanud trahvi Vene Föderatsiooni relvajõudude diskrediteerimise eest sotsiaalvõrgustikes haldusõiguserikkumiste seadustiku artikli 20.3.3 alusel.

Jaga
Kommentaarid