Rääkisite, et lähete septembrist tagasi Brüsselisse ja et seal hakkab olema väga raske Ukrainat päevakorral hoida. Miks hakkab see väga raske olema?

Nägin seda juba suve alguses, et Euroopas hakkab tekkima sõjast väsimus ja tüdimus. Ja praegu kuulen ka neid suvel tulnud signaale, kui räägitakse juba Schröderist kui võimalikust vahendajast Venemaa ja Ukraina vahel. Ma kuulen Prantsuse presidenti, kes on mures Putini näo päästmise pärast. Kuulen oma Lõuna-Euroopa kolleege, kes on mures energiahindade pärast, või mõnd Ida-Euroopa kolleegi, kelle riik sõltub praegu endiselt Vene energiakandjatest.

Kõik need aspektid kokku teevadki murelikuks. Ma väga kardan, et tahetakse survestada Ukrainat iga hinnaga kokku leppima ja iga hinnaga sõda lõpetama. Ja see on see, mida ei tohi juhtuda. Ma väga loodan, et seda ei juhtu. Ka sotsiaaldemokraatide fraktsioonis Euroopa Parlamendis on väga erinevad seisukohad. Meil läheb seal suuremat sorti vaidlemiseks kasvõi Saksa sotsiaaldemokraatidega, aga ka mõnede lõunariikide esindajatega.

Kui optimistlik olete selles, et Euroopa ikkagi ei väsi Ukraina aitamisest?

Jaga
Kommentaarid