Süüdistused põhjustas sotsiaalmeedias ringlev video Gülşeni kontserdist, kus ta ühe muusiku üle nalja viskab, sõnades, et tolle perversne pool on tingitud Hatipi religioosses koolis õppimisest. Pärast vahi alt vabanemist on laulja oma sotsiaalmeedia kontodele postitanud vabanduse, kus vabandab kõigi ees, keda nali haavas. Ta lisab, et olukorda kasutavad ära need, kes Türgi ühiskonda lõhestada tahavad. „Tegin nalja oma kolleegidega, kellega olen koos töötanud aastaid. Selle on aga avaldanud inimesed, kelle eesmärk on ühiskonda polariseerida,“ kirjutab laulja oma postituses.

Imam Hatipi koolid õpetavad Türgi õppekava kõrval ka religiooniõpetust. Koolid on viimase kahe kümnendi jooksul kasvanud, mil võimul on olnud Türgi Õigluse ja Arengu partei (AKP). Teistele partei liikmetele lisaks on kooli lõpetanud ka riigi president Recep Tayyip Erdoğan. Partei pressiesindaja postitas laulja vahistamisega seoses Twitterisse: „Vaenu õhutamine ei ole kunstivorm.“

Ka varem on Türgi konservatiivsed rühmitused lauljatari kritiseerinud tema paljastavate kostüümide ja LGBTQ kogukonna toetamise eest. Ehkki Türgi on ametlikult ilmalik riik, on elanikkond religiooni, naiste ja LGBTQ õigustega seotud küsimustes polariseeritud.

Jaga
Kommentaarid