19% häältega kolmandaks jäänud moderaatide liider ja tõenäoline uus peaminister Ulf Kristersson tänas valijaid nende usalduse eest. „Nüüd saabub Rootsisse kord,“ ütles Kristersson.

Lõpptulemuse järgi kogus paremblokk 49,6% häältest ja vasakblokk 48,9%. Kuna häältevahe oli nii napp ja tulemus oli ebaselge, hoidusid kõik parteid pärast pühapäeval lõppenud valimisi kommentaaridest uue valitsuse asjus. Osa uue paremvalitsuse ees seisvatest väljakutsetest hakkab aga juba selguma.

Teisipäeva õhtul avaldas Rootsi rahvusringhäälingu ajakiri lühikese intervjuu Rootsi antisemitismi-vastase komitee juhiga. Too avaldas kartust, et valimistulemus aitab rassiste julgustada, samuti kordas ta varasemaid süüdistusi, et SD jaoks ei pruugi juut õige rootslane olla. Endine SD peasekretär ja partei ladviku liige Björn Söder süüdistas sellepeale ringhäälingut kallutatuses ja propagandas, nõudes rahvusringhäälingu fundamentaalset reformi. Üks endine moderaatide parlamendisaadik võrdles Twitteris ringhäälingut vähkkasvajaga.