Erakondade rahastamise järelevalvet karmistav eelnõu jäi toppama, sest justiitsministri sõnul pole eelnõu hetkel poliitiliselt esmatähtis. See-eest ilmus ministri arvamuslugu pealkirjaga „Halloo, kunstiinimesed, tulge palun maa peale tagasi!“.

Tõeliste julgeolekuohtudega tegelemise asemel on riik hakanud hoonete fassaade ümber kujundama. Tanki eemaldamine on mõistetav, kuid hoonete fassaadide kallale asumisega oleme jõudnud absurdi. Justiitsministeerium loodab peagi kooskõlastada seaduseelnõu, mis kohustab lisaks monumentidele ka hoonete fassaadidelt eemaldama sümbolid, mida võib tõlgendada kui vaenu õhutavaid või okupatsioonirežiimi õigustavaid.

Äsja loodud Instagrami konto ja Facebooki lehekülg Juhmiitsministeerium on osundamas kujunenud olukorra naeruväärsusele, küsides, kui kaugele tuleks sellise keelamisega minna. Kõikide punasümbolite ärakaotamisel oleks vaja ümber kirjutada näiteks J.M.K.E „Tere, Perestroika!“ sõnad ning keelata lainetus, sest see viitab ENSV lipule, tuuakse uuel kontol välja. Kust jookseb piir lubatu ja lubamatu vahel?

Vaata lähemalt siit: