Nüüd on tilkhaaval meediasse lekkinud toonase tehingu asjaolusid. Boroditši palgaks määrati 6500 eurot, rohkem kui presidendil ja Tallinna linnapeal. Samuti määrati talle ülempiirita koolituskulud, mida ta usinalt kallites koolides kasutama hakkas. Kolmandaks lubas leping Boroditšile 12 kuu ehk aastapalga jagu lahkumishüvitist üsna leebetel tingimustel. Samalaadsete tingimustega lepingu sai ka TLT asejuht Otto Popel.

Läbirääkimiste üks pool oskas küsida ja teisel polnud kahju jagada. Häda on selles, et heldelt jagati Tallinna maksumaksja raha.

Lombaka lepingu sõlminud TLT nõukogu esimees Kalle Klandorf, tunnista oma viga ja lahku linna palgalt. Deniss Boroditš, jäta oma amoraalne kohtuskäik pooleli.

Näeme ilmekat tõestust sellest, mille pärast kirjutasime nii enne 2017. kui ka 2021. aasta kohalikke valimisi, et Tallinna valitsemisse on väga verevahetust vaja. On vaja, et linnavõimu ja Keskerakonna vereringe kasvõi korraks teineteisest eraldataks.

Tõsi, Edgar Savisaar lahkus Tallinna võimutüüri juurest de facto juba 2015. aastal ja tema järeltulijate sõnavõttudest õhkus perestroika hõngu, kuid nagu Boroditši juhtumist näeme, jäi sellest väheks.

Näide keskerakondliku linnavõimu ebapädevusest on seegi, kuidas mullu pärast skandaali lahvatamist Boroditšile ja Popelile leping üles öeldi. Toonane TLT nõukogu juht Andrei Novikov kirjutas vallandamise põhjuseks „usalduse kaotuse“ ega lisanud täpsemat põhjendust.

Harju maakohus otsustas seepeale, et see pole hiigelhüvitise maksmist välistav põhjus, ning Popel võitiski äsja kohtus TLT-d ja saigi oma hüvitisraha kätte. Järgmisena nõuab nüüd sama Boroditš.

See on juhtum, kus pada võitleb katlaga. Riigimehelik oleks hoopis, kui toona nii lombaka lepingu sõlminud TLT nõukogu esimees Kalle Klandorf oma viga tunnistaks ja enda praeguselt, Tallinna Soojuse juhi kohalt taanduks. Ja Boroditš peaks amoraalse kohtuskäigu linnaga pooleli jätma.

Vastupidine käitumine näitab taas, miks Tallinn vajab ikka veel verevahetust (ja et puudlina kampa haaratud sotsid pole suutnud seda tuua).

Jaga
Kommentaarid