1611. aastal kirja pandud „Talvemuinasjutt“ (Winter's Tale) jutustab kahest vanast sõbrast kuningast. Böömimaa kuningas on teisel üheksa kuud külas olnud ja teatab, et peab nüüd ära minema. Sitsiaalia kuningas oma naisega palub, et sõber jääks. Too jääbki, nüüd aga tärkab Leonteses armukadedus.

„Kuningas Leontes süüdistab oma rasedat naist truudusetuses oma parima sõbraga. Armukadedusest haaratuna teeb ta rea katastroofilisi otsuseid, mis lõhuvad tema pere ja jätavad vastsündinud tütre hüljatuks. Kas kuusteist aastat hiljem võib aeg tuua paranemist ja leppimist?“ reklaamib Globe teater oma uut lavastust. „Publik rändab Sitsiilia aristokraatlikust luksusest Böömimaa pastoraalsusesse.“

Sean Holmesi lavastatud „Talvemuinasjutt“ etendub Globe teatri Sam Wanamakeri teatrimajas 9. veebruarist 16. aprillini. Piletid etendustele maksavad 25-62 naela, seisukoha saab kätte 5 naelaga.

2012. aastal teatrist NO99 lahkunud Sergo Vares mängis 2015. aastal Londonis Barbicani teatris „Hamletis“, mille peaosas säras briti filmistaar Benedict Cumberbatch. Londonis Lyric Hammesmithi teatris töötanud Sergo Varese kanda oli „Hamletis“ Norramaa printsi Fortinbrasi roll, kel pole küll palju teksti, ent kes on vägagi oluline tegelane.

Lyndsey Turneri lavastatud ja Sonia Friedman Productionsi toodetud „Hamleti“ ülekannet sai näha ka National Theatre Live’i märgi all Coca-Cola Plaza kinos.