Kaasates teatrikülastajate nutiseadmeid ning võimaldades publikul nende kaudu laval toimuvat mõjutada, loodab lavastaja tuua teatri lähemale noortele, kes muidu teatrisse mineku asemel TikTokis ja muudel sotsiaalmeediaplatvormidel aega veedaksid. Lavastaja sõnul peavad nii kodu kui ka kool toetama noorte digikirjaoskuse ja -meediapädevuse arendamist, mis aitaks mõista nii veebikäitumise võimalikke tagajärgi kui ka arendada oskusi identiteediotsingutes navigeerimiseks.

Rauno Zubko ütleb oma muusikavaliku kohta nii: „Minu ametis saab kuulata muusikat kõikidest žanritest ja seepärast on ka lemmikuid aastatega kogunenud palju. Siin nimekirjas on lood, mis just kaasaegse tantsulavastuse „kriis.ID“ lavastusprotsessiga on kaasas käinud ja mind kõnetanud.“

Muusikavalikut saab listina kuulata ka siit.

Jonas.f.k „Rockenrollah“

Jonas teeb mõnusa tunnetusega mussi, mida ma soovitan kuulata. „Rockenrollah“ puhul paelub mind see kitarrikäik, mis meenutab The Doorsi aegumatuid lugusid. Jonas on ka lavastuse „kriis.ID“ helikujundaja ja etendaja. Tulge vaatama!

The Doors „Waiting For the Sun“

Rongisõidud Tallinna ja Tartu vahel said täidetud The Doorsi taasavastamisega. Muusikal on võluvõime viia sind ajas tagasi mingisse hetke või perioodi, mis kindla heliteosega seotud. The Doors viib mind tagasi ülikooliaega, kus minu loomise periood alguse sai – siinkohal tervitused kursakaaslastele!

Ata Kak „Obaa Sima“

Lavastuse „kriis.ID“ video- ja valguskunstnik Mikk-Mait Kivi mängis lugu meie lava- ja kostüümikunstnikule Kaia Tunglale, kes omakorda mängis seda mulle. Imelise kiiksuga funk, imelise Ata Kaki poolt, kelle populaarseks saamise lugu on imeliselt inspireeriv. Kuulake ja guugeldage!

Dimitri Šostakovitš „Waltz No.2“

Minu jaoks parim viis ennast korraks laadida on istuda aktiivsemas linnaosas pingile, panna kõrvaklapid pähe ja kuulata mõnd tuntud klassikut. Samal ajal jälgida inimesi ja sündmusi enda ümber ja näha, kuidas see kõik on justkui sellesse muusikasse lavastatud. Keskkonnaks võib valida ka mõne kaubanduskeskuse vms aktiivse läbikäigu koha. Soovitan!

Supershy „Happy music“

Lugu tutvustas mulle Gus, kes on „kriis.ID“ üks tantsijatest. Kui kõik alustaksid oma päeva selle looga oleks maailm kohe muretum paik. Tõeline hea tuju looja!

Nu „Man O To“

Minu jaoks meditatiivne lugu, mida kuulan lühikeste pauside ajal proovide vahel. Panen silmad kinni ja leban põrandal. Nu on artist, keda soovitan neile, kellele meeldib kergem tech house.

DBBD & Miss Bashful „Hard being hot“

Jonas tuli Berliinist ja pani selle toore kütte üürgama ning see on minu arvates suurepärane! Duo, kes praegu vallutab Berliini ja varsti ka maailma. Kuulamine omal vastutusel!

Florian Wahl „Saksa noormees“

Florian on geniaalne artist, kuulake tema plaati ja nautige katarsist! Floriani muusika on „kriis.ID“ protsessiga kaasas käinud ja inspireerinud.

Sounds by US – Ame Hogaku „Shibuya Streets (quiet alleys)“

Ma olen nii õnnelik, et lavastuses on rahvusvaheline seltskond tantsijaid ja nende seas kolm imelist tantsijat Jaapanist: Yukiko, Sayaka ja Yuta. Tänu sellele hakkasin kuulama Jaapani muusikat ja üks paljudest avastustest oli just see lugu, mis pakub taaskord meelerahu. Tervitame külalisi, kes oma andega tahavad tulla just Eestisse ja olla osa meie kultuuriruumist.

Petrels „Orpheus“

Kui algselt oli oma lavastuse tegemine suures riigiteatris hirmuäratav ettevõtmine, siis see lugu kuidagi lohutas ja aitas sellest üle olla. Sõnad „I shall fight so the failure is possible“ andis mõista, et ka läbikukkumine on arendav ja igati OK!