Sõltumatu Tantsu Laval toimuvad viimased etendused 6.–8. märtsil. 7. märtsi etendusele järgneb arutelu, mida viib läbi Siim Tõniste.

Oma muusikavaliku kohta ütlevad nüüdistantsijad ja lavastaja nii (kogu listi tervikuna saab kuulata ka siit):

Liisi Hint: „Antud nimekiri koosneb lugudest, mis mind ja Mariat (Maria Ladopolus - toim), toetanud meie viimase loomeprotsessi ajal ja mis jõudis lõpp-punkti lavastusega „Ka vaikus oli väljakannatamatu“ Sõltumatu Tantsu Laval. Tegeleme lavastuses oma kehade poolt loodud helide võimendamisega, sellega aitab meid helikunstnik Doris Hallmägi. Kui teda aga meiega veel proovisaalis polnud, otsisime inspireerivat taustamuusikat, mis ühelt poolt toetaks nii meie mõtte- kui ka liikumisrännakuid, teisalt annaks võimaluse vajadusel kehad soojaks saada ja need lihtsalt läbi raputada. Tihtilugu jõuavad stuudios kuulatud lood ka meie igapäevastesse playlistidesse, muutudes olulisteks kaaslasteks ka väljaspool proovisaali.“

The Karminsky Experience Inc. – „Exploration“

See lugu oli meiega juba loomeprotsessi varajases faasis ning kuivõrd lugu viitab ühe uue teekonna algusele ja teadmatusele, mis sellega kaasneb, siis toetas see hästi meie loometöö alguses tekkinud tundeid. Märksõnadeks põnevus, maagilisus, aga ka ettearvamatus tulevad meelde.

(antud YouTube'i link sisaldab kõiki listi laule üksteise järel)

Stromae – „Santé“

Stromae on olnud pikalt minu (Liisi) üks lemmikmuusikuid ning on olnud alati proovisaalis kaasas, et panna keha liikuma ja mõtted tööle. Antud protsessis oli kuulatuim antud lugu „Santé“, mis räägib nende auks klaasi tõstmisest ja tervitamisest, kes peavad pidutsemise asemel hoopis tööd tegema. Boliivia cumbiast inspireeritud rütm paneb keha mõnusalt kaasa liikuma ja Stromae’le isikupäraselt annab pala võimaluse tantsida, mõtiskledes samal ajal mõnest olulisest teemast.

Madonna – „Back That Up to the Beat“

Keha soojaks saada Madonna saatel on alati kindla peale minek. Alguses pigem irooniliselt peale pandud lugu sai meie proovisessioonide igakordseks alustajaks, tuues endaga mõnusat energiat. Laulu läbiv refrään julgustab biidiga ühes rütmis püsima ja mingil kujul teeme seda ka meie oma lavastuses.

DakhaBrakha – „Baby“

Ukraina on viimase aasta jooksul olnud pidevalt meie mõtetes. Oleme tutvunud paljude väga jõuliste ukraina muusikute loominguga, kelle oleme stuudiosessioonidele kaasa võtnud. Nendest kõige võimsamalt on meid toetanud ennast „etnilise kaose“ bändiks kutsuv DakhaBrakha, kelle muusika kaudu saab läbi tunnetada kõiksugused tugevad emotsioonid. „Baby“ on meie esimene kontakt bändiga, sidudes endas kõiki nende muusikale omaseid elemente. Vägev!

Bicep – „Glue“

See mõnusalt nõtke lugu jõudis meieni, kui otsisime korduva rütmiga energilist helitausta, mille saatel improviseerida ja uusi liikumisi leida. Muusikapala voolavus annab võimaluse leida igas kehaosas sellele omane sujuvus ning energial voolata risti-põiki läbi keha.

Doris Hallmägi – „Laudatrance.wav“

Lõpetuseks meie helikunstniku Dorise lugu, mis saatis meid siis, kui teda ennast proovisaalis polnud. See on muidugi humoorikas kirss tordil tema loomingust, mis aitas mõtteaukudest üle saada ja keha läbi raputada.

Unholy Trinity - Kärt Koppel, Daniela Privis, Annabel Tanila.

TEINE BIIT

Unholy Trinity (Kärt Koppel, Daniela Privis, Annabel Tanila): „Ega antud lood tingimata kõigile kolmele ei meeldigi, aga Unholy Trinityle kindlasti.“

Getter Jaani - „Elu on teater“

Unholy Trinity on kolm kõike keskpäraselt oskavat alustavat tantsukunstnikku, kes ei kohku millegi ees tagasi. Julgeme ja tahame proovida seda, mida varem ei ole proovinud, katsetada seda, mida pelgame, tõmmelda, et mitte end korrata ja kogeda selleks, et jagada. Getter Jaani ütleb: „Elu on teater!“ ja meie kirjutame sellele alla. Kui mitte tantsijad, siis vähemalt paberitega tantsuõpetajad.

ABBA - „Dancing queen“

Paratamatu hitt. On raske leida inimest, kes ei teaks ABBAt ja ei tantsiks kaasa. Suure üllatusena on veel inimesi, kelle jaoks on see lugu vaid rõõmus tapeedimusa.

SR & POUNDZ - „What’s good“

Kui on vaja end kokku võtta ning tööd edasi teha, aga tahtmine puudub. Hea on muusika kaudu leida endale vajaminev suhtumine. Selle looga saab tööga rinda pista low key gangster suhtumisega.

HEDEGAARD JUMANJI ft. CANCUN - „Bass Boosted Grand Theft Bimmer“

„Big booty with a spray tan. Yeah. Bout’ to turn into a caveman. Yeah. Now I will eat a tuna can. Yeah. Would like to have a master-plan. Yeah. Living big like Peter Pan. Yeah. Turn in on, the attic fan. Yeah. Turn me into a business man.“ YEAH.

ZIWE ft. Patti Harrison - „Stop being poor“

See lugu räägib enda eest. Ärge olge vaesed ja maailm ongi parandatud.