Sofia Rubina

Lisaks toimub Vivitas Tallinna laste jazzifestivali Kräsh väikestele muusikasõpradele mõeldud töötuba, kus helilooja, DJ ja produtsent Sander Mölder teeb sissejuhatuse muusikaproduktsiooni maailma. Lisaks ootavad oma kontsertidele Fotografiska Tallinnas veel Jüri Pootsmann Trio ning särav lauljatar Sofia-Rubina Hunter oma bändiga ning Velvetis saab kuulata vokaalkvintetti Viljandi Vox, kes esitavad oma loodud ja oma seatud laule nii jazzist kui ka popmuusikast. Terve päeva vältel on Jazzkaare infokeskuses avatud plaaditurg, mille põhjatud letid peidavad kindlasti just seda kauamängivat, mida oled otsinud.

Festivali Jazzkaar 2023 avakontsert on austusavaldus jazzmuusika mitmepalgelisemale instrumendile – kitarrile. Eesti muusikute-heliloojaate Andre Maakeri, Peeter Vähi ja Laur Joametsa koostöös sündis uudisteos „Kitarriookean“. Kontserdil kõlavad korraga vähemalt 30 kitarrikeelt ja viis kitarri! Selle instrumendi mitmekihilist tundemaailma ja lõputuid võimalusi eksponeerivad meie jazz-, rock– ja nüüdismuusika heliloojad-interpreedid, kelle ühislooming ületab riigi- ja ideedepiire, inspireerides ja mängides üksteise muusikaliste motiivide ja impulssidega. Laval liituvad heliloojatega Eesti silmapaistvad jazzkitarristid Jaak Sooäär, Paul Daniel ja Marek Talts ning rütmigrupp, kus bassihelisid kannab Mihkel Mälgand ning pulssi hoiavad Jeremia Kangas trummidel ja Heigo Rosin timpanitel.

Jazzkaare põhiprogrammis on 40 kontserti ja kokku toimub festivalil üle 120 erineva tegevuse — lisaks tavapärastele kontsertidele Vabal Laval ja Fotografiska Tallinnas on programmis kodukontserdid, artistijutud, fotoringkäik, tasuta kontsertide päev ja linnaruumiprojekt neljas linnas üle Eesti. Jazzipeol esinevad 18 erineva maa muusikud. Kontserdid jõuavad lisaks Tallinnale veel Tartusse, Pärnusse, Viljandisse, Kuressaarde, Otepääle ja Haapsallu.

34. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 23.–30. aprillini 2023. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Kohtume Jazzkaarel! Jazzkaare tegemistel hoia silma peal ka Facebookis ja Instagramis ning kuula festivalil esinevate artistide playlisti siit.

Jazzkaar 2023 põhiprogramm:
Andre Maaker, Laur Joamets, Peeter Vähi & ansambel „Kitarriookean“ / Beady Belle (Norra) / Ben Wendel Group (USA) / Chris Morrissey (USA) / Dawda Jobareth & Stefan Pasborg Duo (Taani) / Ingrid Lukas & Band (Eesti-Šveits) / Jorge Luis Pacheco Trio (Kuuba) / Juss Haasma & pikapäevarühma poisid / Karja/Renard/Wandinger goes XL (EST–FRA-–GER–AUT–FIN–KOR) / Kelp/Borka/Rämmal / Koloah & Dennis Adu (Ukraina) / Liisi Koikson & Joel Remmel / Linda Fredriksson Juniper (Soome) / Marianne Leibur, Anett Tamm, Ewert Sundja & ansambel „Valter Ojakäär 100“ / Maris Pihlap live & party feat. TIKS DJs / Michelle David & The True-tones (Holland) / Mike Stern Band feat. Dennis Chambers, Leni Stern, Bob Franceschini & Chris Minh Doky (USA) / Mingo Rajandi & Duo DEAE (Eesti–Poola) / Papanosh (Prantsusmaa / Rahel Talts Ensemble (Eesti–Taani–Läti–Poola) / Raimond Mägi & Emer Värk / Ramuel Tafenau Quartet / reket, villemdrillem, nublu, taff & band „RAP‘n’JAZZ“ / Reval Revival / „Saja lugu 5“ Erki Pärnoja ansambel & VHK keelpilliorkester / Sara Correia (Portugal) / Steve Coleman and Five Elements (USA) / Taz Modi & Prezioso (Suurbritannia–Eesti) / The Baylor Project (USA)