„Head lapsed“ on retk omanäolises maailmas, milles neli inimest otsivad ja igatsevad head, aga keegi neist ei tea enam kindlalt, mis on hea ja mis mitte. See on retk hämarusest valguse poole, kus ei tea, kas nutta või naerda. Lavastaja Ringo Ramul, kunstnik Annika Lindemann, helilooja ja muusikaline kujundaja Lauri Lüdimois ja valguskujundaja Fredi Karu. Osades Klaudia Tiitsmaa, Tanel Ingi, Jass Kalev Mäe, Kadri Lepp (külalisena) ja Marika Palm

Klaudia Tiitsmaa ütleb oma muusikavaliku kohta nii (kuulata saab seda ka siit): „Jah, mulle meeldib muusika. Väga! Tiinekana identifitseeriti teineteist selle kaudu, millist stiili muusikat sa armastasid kuulata... Praegu võin öelda, et kindlat lemmikstiili mul ei ole. Kõik sõltub hetketujust. Mõnel hetkel tahan vaikust, mõnel hetkel tahaks tantsida. Teinekord bussis tahaksin midagi rahulikku, et saaks raamatut lugeda või siis hoopis miskit melanhoolset niisama mõtete mõlgutamiseks. Oh... mulle tõesti meeldib muusika ja selle mõju!

Samas, kui aus olla, kuulan hea meelega ka mind ümbritsevaid helisid. Jooksma minnes ma reeglina klappe enam kaasa ei võta. Tahan olla kontaktis ümbritseva maailma ja oma hingamisega. Kuigi ma ei välista ka muusikaga jooksmas käimist. Kord näiteks vaatasin adrenaliini tõstvat power vaibiga filmi ja pärast vaatamist oli energia ja tahtejõud nii suur, et enam diivanil niisama istuda ei suutnud. Panin klapid pähe ja tolle filmi soundtracki mängima. Jooksin. Ma lausa lendasin... Kuni libisesin kurvis maha kukkunud sügislehtede alla peitunud mädaõuna otsa! E.M.O, lihasrebend, kips ja kargud kaheks nädalaks! Muusika on võimas, igas mõttes võimas mõjutaja“.

Ludovico Einaudi, „Experience“

See pala ja antud helilooja on oma lugudega mind palju „kahe jalaga maa peale toonud“ ja samas ka mõteteis lendu tõstnud.

(Allolevalt YouTube’i lingilt saab kuulata kogu Klaudia Tiistmaa muusikavalikut.)

Anna Naklab feat. Alle Farben & YouNotUs, „Supergirl“

Laul, mis mind mingil eluperioodil pikalt-pikalt repeat’ina on saatnud. Ei teagi miks, aga mingit jõudu olen sealt saanud.

Steven Courtney, „Hello Spring“

Laul, mis teeb tuju heaks, paneb tantsima ja ergutab ka lapsed lustakasse meeleollu.

Eurythmics, „Sweet Dreams“

See laul on mulle mitmetel kordadel olnud nn jõuallikaks siis, kui ei jaksa, ei saa ja ei taha.

Би-2, „Ангелы“

Lapsena kuulasime sõbranna Eevaga tema isa CD-sid. Ja see lugu hakkas B2 plaadilt kummitama. Aastaid ei leidnud ma seda kuskilt, aga ta kummitas, kuigi sõnu ei teadnud. Kultuuriakadeemias oli kursus, kus pooled tudengitest olid venekeelsed ja pooled eestikeelsed. Dan oli vene poole pealt ja elas meiega samas korteris. Selline kommuun oli meil mitme peale. Ja mu kirjelduse järgi leidis ta mulle selle üles!

Lou Bega, „Mambo No. 5“

Meie lemmik tantsupala, mille järgi perega õhtuti viimase energia endilt ja lastelt välja pigistame.

Andriy Khlyvnyuk x The Kiffness,Tšervona kalina (ARMY REMIX)“

Meie vanema poja Vallo Valteri lemmiklaul.

BOMBILLAZ, „Minu sõbra tüdruk“

Ja ka see laul! Nii et neid laule kuulame ka kodus palju ja repeat’ i peal.

gardenstate & Bien, „The Best Part“

Izzamuzzic, „Adventure“

Need kaks viimast lugu on päris pikalt olnud mul enim mängitud palad, kuulan neid tihti lausa mitu tundi korduse peal.

Jaga
Kommentaarid