Näituse kuraatoreid Kristel Aimeé Lauri ja Toomas Järvetit huvitas väljakutse, milliseid fotolugusid autorid väikeses formaadis loovad ja avalikule kutsungile esitavad ning millist kogemust suudavad väikesed fotod esile kutsuda näitusesaalis. Toomas Järvet: „Üheks märksõnaks on näitusel kindlasti intiimsus, väikest fotot pead vaatama lähedalt ja süvenema. Lisaks on näitusel minimeeritud raamide kasutust ja kõik fotod on esitatud klaasita – ikka selleks, et suhe vaatajaga oleks lähedasem. Iga fotoloo juurest leiab ka fotograafi saateteksti, mis lisab kihte juurde ja tekitab erilise kontakti nii autori enda kui ka tema subjekti(de)ga.“

Grupinäitusele eelnes avalik kutsung ning Dokfoto Keskuse kuraatorid on näitusele valinud üle 200 miniformaadis töö 56 autorilt Eestist ja mujalt. Teiste loojate hulgas leiab seintelt juba tunnustatud Eesti fotograafide Annika Haasi, Kris Moori, Triin Kerge, Ly Lestbergi, Maxim Mjödovi, Reet Sau, Heiki Leisi, Peeter Langovitsi jpt töid kõrvuti veel laiemat avastamist ootavate autoritega.

Lisaks astuvad publiku ette mitmekülgsed kodumaised loovisikud, nagu eelkõige näitlejatena tuntud Erki Laur ja Priit Loog, aga ka režissöör Kadri Kõusaar ning disainer Dan Mikkin. Välismaistest autoritest näitame kõrgelt auhinnatud Soome dokumentaal- ja pressifotograafi Antti Yrjöneni värsket fotoseeriat Ukrainast, põhjanaabreid esindab oma loominguga veel ka juba Dokfoto Keskuse publikule tuttav Jyri Pitkänen. Prantsusmaalt on näitusel Eestiga tihedalt seotud fotoloojad Arnaud Lafeuillade ja Raphaël Gianelli-Meriano.

Üllatavaid leide ja ootamatuid vaatenurki pakkuvat näitust saab külastada kuni 30. juunini.