Jaune räägib oma suhtest muusikasse ja muusikavalikust nii (kuulata saab ka siit):

„Muusika ongi elu osa. Vaevalt, et teispoolsusesse läinud inimesed muusikat kuulevad. Kui ma räägin muusikast, siis selle all mõtlen ma ka kella tiksumist, automüra (oi kui erinevatel hertsidel neid igapäevaselt vurab), linnulaulu, merekohinat, lumekribinat – ühesõnaga on maailma muusikaareen lõputu!

„Robin Hoodi“ suvelavastuses tegeleb just minu tegelane looduse ja kõrgemate jõudude kuulamisega veetilkade ja tuuleiilideni välja. Seepärast on paslik alustada muusikaga, mis on täiesti tasuta, igal pool olemas. On iga inimese enda teha, kas ta ainult kuuleb või ka päriselt kuulab. Selleks ongi head jalutuskäigud, kus kõrgendatud tähelepanuga saab eraldada erinevaid helisid. Muusikakoolis käies oli see muusikaajaloo tunnis lausa üks eraldi ülesanne, mille eest sai hinde.“

Georg Friedrich Händel, „SARABANDE“

Siin tasub kuulata iga pilli oma käiku. Tekitab tahtmise väga sügavalt sisse ja välja hingata.

A. Vivaldi, „La Follia“

Väga sarnane, kui järjest kuulata. Tänapäeva Eurovisioni sõltlastel peaks kõrvad kohe hüüdma, et see on ju plagiaat, aga mõelge, mis aeg siis oli, kui plagiaadid veel „moes“ ei olnud! See on muusika võlu – sul on oktaav ja paiguta siis neid intervalle ja akorde erinevatesse tempodesse ja tugevustesse!

Океан Ельзи, „Обійми“

Hüpe tänapäeva, mis sest, et muusikavideo avaldati juba aastal 2013. Paraku on kümme aastat hiljem ühel vennikesel näpud sügelemas ajalooliste piiride taastamise järele.

Too muusikavideo on filmitud tuntud ja tunnustatud režissööri Howard Greenhalghi poolt, kes alguses naeris välja, et kuskil on Ukraina, kes soovib tulla loole videot filmima, kuid pärast selle kuulamist muutis ta kohe meelt.

(allolevalt YouTube'i lingilt saab kuulata järjest kogu muusikavalikut)

Juniore, „Ah bah d’accord!“

Je parle un peu français, aga mulle meeldib väga prantslaste muusika! Kingad jalast ja tänavakividele tantsima selle looga!

EGOPIUM, „Petrunko“

Bulgaaria rahvalaulust deep house versioon. Oeh... mõnus! Autos raske kuulata, sest tahaks liikuda ja liuelda! Laulusõnad kutsuvad tantsima Petrunko külla.

Nicolas Jaar, „Space Is Only Noise If You Can See“

Ma ei tahagi öelda, mis selle looga on... Kuula ja usu, see kõnetab!

Daler Mehndi, „Tunak Tunak Tun“

Kes minuga on suvel kokku puutunud, need teavad, et tegu on peo parima looga! Kui mõnus, hüplev ja higistamaajav! Need on lõpmatu pikana tunduvad neli minutit igal tantsupeol. Pidulised lähevad sellest meeletuks!

Angus, „Konsonantide Hümn“

Hea lugu pärast Tunakki! Anguse poisid ootavad seal õ-tähe tulekut. Otto Wilhelm Masing andis meie keelele Õ-tähe, aga ta tegi veel palju muud olulist meie keele heaks. Sellest aga juba suvelavastuses pikemalt!

Vanilla Ninja, „Tough Enough“

Tolle loo järgi sai ka omal ajal koolis populaarne playbox tehtud! Ja Piret Järvise tukk oli ju iga teisel tüdrukul. Minul ka! Samuti vihik, kuhu olen kleepinud kunagise Bingo Loto pileti, kus üks number jäi jackpotist puudu. Aga ma ei ütle, mis number see oli... G all ta igatahes asus.

Beyoncé, „ENERGY“

Mulle meeldis tema kontsert VÄGA! Ja ta meeldibki mulle VÄGA! Ja see lugu olgu suveväravatele avatud! Head kultuuri- ja tantsurohket suve!