Nii kuulsad muusikud satuvad Eestisse pigem harva, kuid nüüd avanes võimalus teda kuulda seoses festivaliga „Odessa Classics“. Praeguseks teist aastat eksiilis toimuvale Ukraina suurimale muusikafestivalile tuli toimumispaigaga appi Eesti.

Daniel Hope

Daniel Hope esitas neljapäeval, 25. mail Estonia kontserdisaalis koos festivali kunstilise juhi pianist Aleksei Botvinoviga Ukraina tuntuima helilooja Valentin Sõlvestrovi, Pärdi, Elgari ja Schnittke teoseid. 26. mail oli ta koos vanamuusikaansambliga „Air“ samuti Estonia kontserdisaalis, kus nad mängisid vaimuka ja publikut väga kaasa haaranud kava. Mõlemal kontserdil tervitas publik tuntud muusikut tuliste aplausidega püsti seistes. Reedesel kontserdil viibis kohal ka kultuuriminister Heidy Purga, kes tõi oma kõnes esile, kui oluline on, et „Odessa Classics“ saab toimuda Ukraina sõjaseisukorra ajal Eestis. Samuti märkis ta, kui rikastav ja eriline on võimalus kuulata Eestis sellist muusikut, nagu Daniel Hope.

Kultuuriminister Heidy Purga

Festival „Odessa Classics“ jätkub külalisesinejatega Leedust ja Saksamaalt – Gediminas Gelgotas ja pianist Sebastian Knauer. 4. juunil saab Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis kuulda Eesti talente: Hans Christian Aavik, Karolina Aavik ja Marcel Johannes Kits koos festivali kunstilise juhi Aleksei Botvinoviga. 7. juunil mängib Botvinov aga ERSOga, orkestri ees on peadirigent Olari Elts. Kavas on Rahmaninovi klaverikontsert nr 2 ning Rudolf Tobiase, Lepo Sumera ja Arvo Pärdi teosed. Lähem info https://www.odessatallinn.com/