Vaid poolteist kuud tagasi võitles Reformierakond nagu üks mees suurperedelt 200 euro äravõtmise eest ja andis piltlikult kõigile lastega peredele vastu hambaid. Ära võeti tulumaksuvabastus teisest lapsest ja tulumaksutagastus eluasemelaenu intressidelt. Tõsteti käibe- ja tulumaksu ning aktsiise. Eriliselt said neist otsustest kannatada paljulapselised pered, aga ka ühe ja kahe lapsega pered, pihta said kõik leibkonnad, kes kasvatavad lapsi, kes tarbivad rohkem, liiguvad ja toimetavad rohkem, sest vastutavad oma kohustustega Eesti tuleviku ehk järelkasvu eest.

Nüüd naasis rahandusminister suvepuhkuselt, et värskelt saadud energia toel jätkata oma perevaenulikku röövretke. Eelmisel kolmapäeval algatas ta töövoo uue maksutõusu, mootorsõidukimaksu kehtestamiseks. Meedia avalikustas sotsioloogilise küsitluse tulemused, mille põhjal on 72% inimestest automaksu vastu ning seda toetavad ainult Reformierakonna valijad.

Rahandusminister Võrklaev andis 25. juuli TV3 „Seitsmestes uudistes“ mõista, et kui jaksad autot pidada, siis jaksad ka automaksu maksta. Isamaa kohtus rahandusminister Võrklaevaga Riigikogu fraktsioonis ja sai kuulda, et kompromissikohta ei ole, asi on otsustatud. Pakuti valida kahe mudeli vahel. Meile võimaldatakse kaasa rääkimist maitseküsimustes, kumb mudel rohkem meeldib.