Genialistid „Helena Wanje“

Geniaalsete Genialistide Helena Wanjele laulsin kaasa juba siis, kui hästi veel eesti keeltki ei osanud. Lugu, kus kohtuvad lapsepõlvemälestused ja niisama mõnus rütm. Mida see lugu täpselt tähendab, ei tea siiani.

Käärijä „Cha Cha Cha“

Eurovisioonifännina on just see minu jaoks 2023. aasta võidulugu. Kui Cha Cha Cha koondise laagris peale pannakse, on minu aeg särada - kaks aastat Soomes mängimist ladus Käärijäle kaasa laulmiseks hea põhja.

Marshmello, Tiago PZK „Como Yo :(“

Selle suve senine lemmik. Ülihea biit, jääb kiirelt kummitama. Ka sõnad „no sentirlo como yo“ (sa ei tunne seda, mida mina) on midagi, millega olen saanud ja saan ilmselt ka edaspidi samastuda.

(allolevalt YouTube'i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

Mahmood „Rapide“

Itaalia superstaar Mahmood laulab koskedest, mis silmadest alla voolavad. Kui nutta, siis selle lauluga, mis tõesti mind sügavalt puudutab.

Daði Freyr „Whole Again“

Islandi kahemeetrise muusiku funky sound nakatas mind juba koroona-aastal, kui ta oleks kindlasti Eurovisiooni võitjaks kroonitud. Tänavuse Eurovisiooni vahepalana kaverdatud „Whole Again“ on aga üks lõbusamaid laule, mida vist kunagi kuulnud olen. Jalg hakkab tatsuma ja suunurgad tõusevad!

Stromae „Santé“

Stromae looming on palju enamat, kui „Alors on Danse“. Kavalatest riimikasutustest sai aru isegi minusugune A1 tasemel prantsuse keele oskaja. Ja biit on jällegi kaasahaarav.

Kansas „Carry on Wayward Son“

Üks minu „GOLD“ playlisti pärl. Seda viie ja poole minutilist lugu võin vabalt mitu korda järjest kuulata ja igav ei hakka. Laulan kaasa, mängin õhukitarri ja olen rokkar.

NOËP „Ouatcha Name?“

Meemiklassikaga kursis olles oli selle loo esmakuulamine kõike muud kui „schrecklich, saksa keeles hirmus“. NOËP oskab teha muusikat ja nalja, ja kui ta teeb neid koos, siis mis saaks parem olla?

EDEN „drugs“

Keskkooli lõpuklassi aegne lemmik, aga ainult omaette kuulamiseks. Hoiab mind kogu aeg õnge otsas, kui seda kuulan - lasen endal lihtsalt ära lennata. Ja ka mina olen vahepeal üks suur segadus, nagu laulusõnad ütlevad.

Vegedream „Ramenez la coupe à la maison“

Tõeline spordifänni hümn. Jalgpallurite nimed on selged, ülejäänud lüürika saab juurde improviseerida. Ja „Allez les bleus“ sobib eestlastele ju kenasti!