Kõlvarti juhitud Keskerakonna analüüsimiseks ei pea minema ajas 13 aastat tagasi Seligeri laagrisse, kuigi ka selle juhtumi puhul tasub meeles pidada, et see Kõlvart otsustas külastada Venemaa propagandalaagrit ainult mõned aastad pärast pronksiööd ja Eesti suursaatkonna vastu suunatuid rünnakuid Moskvas.

Tema tegevus Eesti huvide vastu on nii pikaaegne, et kõik need näited ei mahu sellesse arvamusloosse ära. Üritan siiski välja tuua neist mõned, sest sellist pikaajalist tegevust ei ole kuidagi võimalik normaliseerida ega unustada. Selliseks kujuneb paraku ka Kõlvarti juhitud Keskerakonna pale.

Vanale koerale uusi trikke ei õpeta

Need, kes arvavad et midagi on muutunud eksivad aga rängalt. Veel 2023. aastal teatas Keskerakonna tänane esimees, et on eestikeelsele haridusele ülemineku vastu. Eestikeelse õppe vastu on ta tegutsenud järjepidevalt üle kümne aasta. 2011. aasta ERRi artiklis, mis kajastab piketti eestikeelse koolihariduse vastu, on kirjas: „Kohal oli mitu Öise vahtkonna liiget ja ka abilinnapea Mihhail Kõlvart ning riigikogu liige Yana Toom.Need on tänase Keskerakonna esimehe ja aseesimehe seisukohad, mis on püsinud ajas muutumatuna.