Juba enam kui poolteist aastat on kõige aktiivsemalt üritanud neid halle toone maalida erinevad spordiorganisatsioonid. Selleks on peamiselt kasutatud loosungit „sport ja poliitika peavad püsima lahus“.

Paraku just Venemaa puhul on kergelt öeldes tegemist jabura väitega, mille absurdsuse tõestamiseks piisab, kui vaadata Venemaa kõige mõjukama aladeülese organisatsiooni nime: CSKA ehk armee keskspordiklubi.

Või oleme me juba ära unustanud Sotši olümpia õppetunnid, kus FSB agendid puurisid dopingukülmikuid hoiustavate tubade seintesse augud, et seal Vene sportlaste antud keelatud aineid täis proovid „puhaste“ vastu vahetada. Rahvusvaheline konsensus oli, et see sündis Venemaa juhi heakskiidul, kui mitte käsul. Samamoodi, nagu sissetung Krimmi ja Donbassi, mis algas kohe, kui olümpiatuli Sotšis kustus.

Meenutame uudiseid möödunud kevad-talvest, kui viimased Vene sportlased, kes veel rahvusvahelisel areenil võistelda said, üritasid end „ehtida“ Z-sümboolikaga, seda isegi koos ukrainlastega poodiumil seistes.