Ma arvan, et ma ei liialda kui väidan, et meie rahvusvaheline positiivne mõju tol hetkel oli tohutu ja võrreldav Euroopa Liidu ja NATO-ga liitumisega. Asjatundjate ja ajakirjanike tung Eestisse oli meeletu ning kutsed rahvusvahelistesse kõnekodadesse ummistasid meie asjaosaliste postkaste. Olime hinnatud ja oodatud külalised maailma kõige tähtsamate laudade ümber.

Ja siis nagu välk selgest taevast võtab Eestis alaliselt resideeruv Briti ajakirjanik Abdul Turay sulepea ning kirjutab arvamusloo „Väike valge riik ja must president“. Toona mõjus see arvamusavaldus nagu sipelgapessa visatud uss.

Väike ja valge assotseerus sallimatusega kõige selle vastu, mis meile võõras tundus. Noorematele lugejatele ääremärkusena, et Boltid ja Woltid veel tänavatel ei vuranud, kuid „pärismaalastel“ oli juba võimalus pesapallikurikatega Mustamäe mändide all meist erineva nahavärviga tudengeid taga ajada.

Айвар, чей Крым?

Jalgpallikogukondades hõõguvad rohelise muru all söed juba pikalt ja seda hetkest kui mitmed rahvuskoondise särki kandvad mehed on jäänud Venemaa agressiooni kommenteerides ebausaldusväärselt kidakeelseks. Ja ajakirjanike poolt suust välja kistud fraasid pole olnud kuigi veenvad.