On ilmne, et Iisrael valmistub korraldama maavägede sissetungi Gazassse ning valmistub pikemaajaliseks sõjaks. Iisrael on mobiliseerinud selleks üle 300 00 täiendava mehe. Sellest piisab, et julgestada nii põhjapiir kui Jordani jõe läänekallas ning korraldada operatsioon Gaza vastu.

Ukraina sõjaväeluure hoiatas Venemaa kavandatava infooperatsiooni eest, mille mõte on levitada valeinfot Ukraina poolt Hamasile üle antud läänelt saadud relvastuse kohta. Ukraina sõjaväeluure väitel on Venemaa Hamasile üle andnud Ukrainas kätte saadud lääneriikide tarnitud relvastust ning nüüd kasutatakse Ukraina piirivalvest Venemaa poole üle läinud nooremohvitseri kõneisikuna, kes peab levitama infot Ukraina relvamüügi kohta.

Venemaa on juba korduvalt üritanud sööta lääne meediasse informatsiooni, justkui müüks Ukraina läänelt saadud relvaabi mujale edasi. Kogu sellise tegevuse sidumine Hamasiga üritab arusaadavalt tabada USA-s eriti tundlikku teemat. Teistpidi on ka selline narratiiv omajagu skisofreeniline, kuna Ukrainal puuduvad igasugused põhjused Hamasi taoliste organisatsioonidega suhelda.