Rahvuskonservatiivne Õigus ja Õiglus lootis jätkata kolmandat tsüklit võimuparteina. 2018. aastal oli kolme tsüklit ehk 12 aastat oli Jaroslaw Kaczynskil enda arvates vaja, et muuta otsustavalt Poola kurssi. Kinnitamata tulemuste järgi tema partei küll võitis kolmandat korda valimised, aga kaotas parlamendis täisenamuse.

Tõenäoliselt tõuseb Poola peaministriks uuesti endine Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk, kuid tema teed varjutavad riigi institutsioonide, peaasjalikult kohtute, erapooletus ja tõsiselt lõhestunud riik.

Kahjuks jõudis Ukraina toetamise küsimus Poola valimiskampaaniasse ning mittekonsensuslike sõnumitega. Võimupartei tegi kuu enne valimisi avalduse, et Poola ei toeta enam Ukrainat relvastusega. Hiljem küll pehmendati seda sõnumiga, et ei toetata uue relvastusega, aga mõra toetuskoalitsiooni oli tehtud.

Lisaks läks Poola praegune peaminister Morawiecki Zelenskõiga viljadiili teemal avalikult tülli. Morawiecki kritiseeris hiljem ka Ursula von Der Leyenit, kes võttis Ukraina-poolse seisukoha. Neid kaasusi võib võtta kui otseseid valimiskampaania sõnumeid ja arvata, et need oleksid peale valimisi pehmendanud.