Nüüdisaegsed uuringud võimaldavad märgata kõike seda, mis jääb paljale silmale nähtamatuks. Nii mõistame paremini iga üksiku kunstiteose ülesehitust, maalitehnikat ja materjale ning õpime tundma kunstniku käekirja. Kumu kunstimuuseumis avatav näitus toob vaatajani Konrad Mägi maalide kihid, sealhulgas alusjoonised, ülemaalingud, parandused ja muudatused, mida tavasilmaga ei märka. Näitusel on eksponeeritud maalid „Maastik (Kasaritsa)“ (1915‒1917), „Varemed Capril“ (1922‒1923) ja „Veneetsia“ (1922‒1923), mida saab kõrvutada nendest tehtud röntgenfotoga. Interaktiivsetel ekraanidel omakorda saab uurida, kuidas näevad kunstniku maalid välja ultraviolett-, infrapuna- või külgvalguse käes.

Konrad Mägi Sihtasutusega koostöös valminud näitus „Konrad Mägi lähivaates“ põhineb Eesti Kunstimuuseumi maalikogu hoidja Darja Jefimova magistritööl, mille ta kaitses 2023. aastal Eesti Kunstiakadeemias. Tööprotsessi käigus uuriti ja dokumenteeriti ligikaudu kolmkümmend Konrad Mägi maali. „Tehniliste uuringute rakendamise eesmärk oli kaardistada Konrad Mägi materjale ja tundma õppida tema maalitehnika nüansse, mida saaksid kasutada nii konservaatorid Mägi teoste restaureerimisel kui ka kunstiteadlased 20. sajandi alguse kunstipraktika kujunemisloo täiendamisel. Lisaks näitusel eksponeeritud pildiuuringutele viidi magistritöö raames läbi erinevaid instrumentaalanalüüse, et välja selgitada, milliseid pigmente Konrad Mägi kasutas,“ kirjeldab näituse kuraator Darja Jefimova.

Konrad Mägi 145. sünniaastapäeva tähistamiseks korraldatakse Konrad Mägi Sihtasutuse eestvõtmisel üritusi kogu oktoobrikuu jooksul. 12. oktoobril avati Eesti Rahva Muuseumis näitus Konrad Mägi seni tundmata maalidest. 31. oktoobril esietendub Eesti Rahva Muuseumis Theatrumi lavastus, mis põhineb Konrad Mägi kirjadel.

Kunstniku 145. sünniaastapäeval 1. novembril toimub Heino Elleri Muusikakoolis Tartus rahvusvaheline konverents, kus tutvustatakse Mägi loometegevust. Samal päeval antakse üle traditsiooniline Konrad Mägi Sihtasutuse preemia inimesele, kes on märkimisväärselt aidanud tutvustada kunstniku elu ja loomingut. Lisaks esitletakse Eesti Kunstimuuseumi kullafondi uut postmarki, millel on kujutatud Konrad Mägi maal Marie Reisikust (1916).

1. novembri õhtul kell 22.05 linastub ETV eetris esimene osa Konrad Mägi tutvustavast telesarjast.