Oma muusikavaliku kohta ütleb Karl Robert nii: „Olen tänase kultuuribiidi koostanud ühe tervikuna, kellel võimalus, võiks aega varuda ja kuulata ära kõik kümme lugu. Need ei ole mu lemmikud ega parimad, sest sellist asja ei ole võimalik sõnastada. Muusika on küll universaalne, ent paigutub alati erinevalt. Minu suhe muusikaga on nagu suhe armastuse või eluga - seda ei ole võimalik kokku võtta.

PS! Spotify playlistis on ka mõned Karl Roberti poolt juurde pandud lisalood.

Florence + The Machine - Free

Usun, et see pala oleks ka minu kehastatava tegelase, Christopher Dunni, playlistis. Arvatavasti kuulan seda lugu enne „Hääl minu sees“ etendusi. Lugu tuletab mulle meelde, et kõige kiuste on meil siiski piisavalt palju võimalusi end vabana tunda. Elu võib vahel meist stiihiana üle sõita, aga oluline on selle kõige juures siiski endaks jääda, tolm maha pühkida ja edasi sammuda… Elagu vabadus!

Mari Jürjens - Kuldse liilia saladus

Ma naudin väga Mari muusikat, see on nii õrn ja kerge ja õhuline, samas nii sügav, suur ja hoomamatu. „Omaenese ilus ja vaevas“ on täiuslik plaat ja ma soovitan seda kõigil kuulata. See on täis magusat eneseirooniat ja ilusat uhkust inimeseks sirgumisest. Me kõik oleme tulnud pika tee ja seda ei tasu alahinnata.

Minu väljavalitud lool on imeilusad sõnad ja ma soovitan kõigil nendega kaasa mõtelda.

RY X, Olafur Arnalds - Oceans

Väga oluline on oskus lahti lasta, ja vabaneda, mitte klammerduda ja kinni hoida. See lugu aitab kui jahutav, lahutav ja rahustav merelaine minul seda teha. On hea teada, et alati ei pea midagi tegema, vahel piisab sellest, kui saad lihtsalt hingata ja olla. Rahul ja rahus.

Miljardid - Vajun

Miljardid on üks mu lemmikansambleid. Suurepärane muusikaline kooslus: Marten Kuninga vaimustavad sõnad ja karge hääl, parajalt toetav ja julgustav rütmigrupp ning muidugi härra Raul Ojamaa - lihtsalt kuulake seda kitarrisoolot!

Zetod - Õs viä’

Käin aegajalt koos oma sõbra Rait Õunapuuga DJ-tööd tegemas. Me pole mingid päris DJ-d… veel. Me lihtsalt valime muusikat, aga reeglina sellist heatuju, up-tempo, meloodilist muusikat, mida ka ise kuulata tahaks. Tunneme end oma pidudel reeglina just nii nagu see lugu mõista annab.

Parcels - Tieduprightnow

Ma mängisin kunagi aktiivsemalt basskitarri ja unistasin sellest, et saaksin täpselt samamoodi gruuvida - lihtsalt kuulake seda käiku!

Avoid Dave, Kristel Aaslaid - Pudelpost

Taavi Paomets ja Kristel Aaslaid on end minu kõrvades viimaste aastate jooksul väga võimsate ja mitmekülgsete muusikutena tõestanud, mul on nii hea meel, et Eesti muusika on hoitud! See lugu on ehtne sõbralik kõrvauss.

Don’t Chase the Lizard - Buscar la Luz

Tegemist on minu sõpradega. Lee on vaimustavalt mitmekülgne muusik, kelle põhipilliks on viiul, aga kelle virtuoossusel ei ole piire. Selles koosluses kõlab ta kokku koos Tšiilist pärit Tomasega, kes on õrna häälega kitarrijumal. Otsigem koos nendega valgust!

The Crosslegs - What if I Misspend My Youth

Eesti tüübid, kelle soontes voolab piisavalt palju iiri verd, et mõista keldi kultuuri ja pidevalt vihmase saareriigi elanike hingeelu. Võta endale üks pint Guinessi ja mine kontserdile - sa ei pea pettuma!

East Forest - Can’t Fall out of Love

Ja lõpetuseks suunan ma sind tagasi algusesse. Enesesse. Rahu sisse. Kuulata ja mõtle kaasa.

LISALUGU: Fred again.., Delilah Montagu - Delilah (pull me out of this)

Kui liiga kauaks lebama või unelema oled jäänud ja tahaksid oma südame BPM’i tõsta, siis tasub see lugu kõlaritest või kõrvaklappidest peale lükata - samm läheb taas palju kergemaks ja kiiremaks.