Hans Christian pälvis 2022. aastal Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia laureaadi tiitli; Saksamaa ühe tippfestivali, Usedomi Muusikafestivali prestiižika muusikapreemia ning Eesti Interpreetide Liidu „Aasta Interpreedi“ laureaadi tiitli. 22. novembril esineb Hans Christian Eesti Interpreetide Festivalil Eesti Muusika Nädal Mati Kuulbergi autorikontserdil, esitades teiste hulgas helilooja Sonaati nr 4. sooloviiulile.

Üks Hans Christian ütleb oma muusikavaliku kohta nii: „Olen väga õnnelik, et olen saanud süveneda detailsemalt Mati Kuulbergi loomingusse ning pühendada aega tema helikeelest arusaamisel., Kuulbergi 4. viiuli soolosonaat on ülimalt virtuoosne ning meisterlikult kirjutatud - olen otsustanud, et see teos jääb kindlalt minu püsirepertuaari!“

Johann Sebastian Bach – Goldbergi variatsioonid

Minu jaoks kujutab see Bachi teos nootides perfektsuse olemust. Midagi, kuhu poole me kõik püüdleme, aga ei jõua. Kolm muusikut, kes on kõik omanäolised. Julianilt, kelle juures õppisin Viinis, sain teada, kui palju kadalippe nad pidid läbima, et see plaat meieni jõuaks. Nii muutus see minu jaoks veel olulisemaks.

Jacob Collier – In the Real Early Morning

Tema teostest kindlasti üks rahulikumatest. Jacobi oskus jutustada lugu ka väheste nootidega on ülimalt eriline. Tulen tema muusika juurde päris tihti tagasi ning iga kord avastan tema lugudes jälle midagi uut, mida varem välja ei kuulnud.

Loomulikult tasuks sinna juurde kuulata ka tema uusi albumeid - mõnikord läheb asi täitsa käest ära…

(allolevalt YouTube’i lingilt saab kuulata järjest muusikavalikut, välja arvatud eraldi välja toodud listid valikule nr 1, 6 ja 7)

Vision string quartet – Travellers

Seda lugu kuulan alati olles reisil. Väga tihti on see mu esimene lugu lennukis õhku tõustes - kuidagi annab hea lükke!

George Enescu – Keelpillioktett

See lugu on tõeline reis! Soovitan võtta selle teose kuulamiseks eraldi aja ning nautida iga detaili, mida üks 19-aastane noormees välja mõtles…. See salvestis on lihtsalt legendaarne… Uskuge mind – paremat koosseisu on raske tahta.

Vilde Frangi mängu tunnen iga hetk ära - tema loogilisus, julgus riskida ning kõlavärvid on väga inspireerivad.

Joel Remmel - Mu süda ärka üles

Joeli meloodiline stiil ning harmoonia kasutus üllatab mind alati parimas mõttes. Selles albumis on nii palju erilisi ideid ning tunnen seda kuulates, et olen tõstetud tavaprobleemidest kõrgemale. Saan nii perspektiivid jälle paika!

Antonio Vivaldi – Neli aastaaega

Selle teosega kasvasin ma üles. Tõenäoliselt olen seda plaati läbi kuulanud rohkem kui 200 korda… Nad on suutnud lisada teosesse nii palju värskust ning ideid! Soovitan kindlasti kuulata aastaaegu „uute kõrvadega.“

Max Richter - Four Seasons Recomposed

Kui olete ära kuulanud eelmise soovituse, siis on kindlasti huvitav kuulata Max Richteri ümber kirjutatud nö modernset versiooni Vivaldi neljast aastaajast. Minu arvates ülimeisterlikult kirjutatud ning mõnus kuulamine.

Franz Schubert – Fantasia in C Major, D. 934

See on üks teos, mille vastu on mul alati olnud tohutu aukartus… Schuberti fantaasia on tõeline Everesti tipp viiuli-klaveri duole.

Me pole seda teost Karolinaga (pianist Karolina Aavik - toim) veel ette võtnud, aga loodetavasti see unistus täitub peatselt!

Arvo Pärt – Fratres

Pärdi „Fratres“ on ajatu. Nagu Schuberti ja Bachi loomingus, on ka Pärdi Fratreses iga noot õiges kohas ning ülioluline. Selle loo viimane variatsioon tekitab alati külmavärinaid…

Curly Strings – Taevas seab riidu

Lihtsalt nii hea lugu! Minu absoluutne lemmik ning see refrään jääb kohe kummitama!