Gregory Porter

Festivali avab mahedahäälne pop- ja jazzlauljatar Ingrid Rabi, kes toob lavale oma värske talvest, jõuludest, armastusest ja unenägudest inspireeritud autorikava „Ootad“, noortest ja ägedatest Eesti muusikutest esinevad sel nädalal veel pianist Britta Virves ja See Pole See Trio. Homme jõuab Eestisse kauaoodatud jazzlauljatar, kolme Grammy auhinnaga pärjatud uue generatsiooni staar Cécile McLorin Salvant, üks kaasaja briljantsemaid jazzvokaliste – kiidetakse tema meisterlikku vokaaltehnikat, laia hääleulatust, isikupärast esitluslaadi ja otsingulisust. Tema viimane album „Mélusine“, mille kava lauljatar ka Jõulujazzil esitab, pälvis hiljuti Grammy nominatsiooni parima vokaaljazzi albumi kategoorias.

Eesti ja Soome heliloojate klassikapärlitest inspireeritud improvisatsioonid kõlavad pianist Joel Remmeli trio esituses, kelle erikülaline on silmapaistev Soome trompetist Jukka Eskola ning jazziklassiku John Coltrane’i loomingut tõlgendab Brian Melvini rahvusvaheline kvartett. Tõeline üllatusesineja on Norra multiinstrumentalist Daniel Herskedal, kelle soolokontsert on välja müüdud.

Erkki-Sven Tüüri ning Meelis Vindi uue teosed kõlavad 10. detsembril New Wind Jazz Orchestra, YXUS Ensemble ja Tallinna Kammerorkestri ning dirigent Risto Joosti esituses. Lauljatarid Liisi Koikson, Mari Jürjens ja Karmen Rõivassepp toovad koos ansambli ning VHK keelpilliorkestri ja dirigent Rasmus Puuriga taas lavale Maian Kärmase albumi „Tuigutuled“ armastatud muusika. Jõulujazzi ekvaatori ületamist tähistab tribüüt legendaarsele funki artistile – „Tribute to Prince“ sulatab kontserdi peoks, mida juhivad Philip Lassiter koos Janno Trumpi ja tema ansambliga JT Conception, soleerivad Uku Suviste ja Alika.

Festivali programmis on kokku 15 kontserti ning esinevad artistid kuuest erinevast riigist. 28. korda toimuv festival Jõulujazz pakub hingele head 29. novembrist 15. detsembrini. Jazzkaare tegemistel saab silma peal hoida kodulehel, Facebookis ja Instagramis. Piletid müügil Piletikeskuses.