Üllatust ei toimunud ja oktoobri valimiste järel parlamendis enamust hoidev opositsioon keeldus Morawiecki valitsust usaldamast. Parlamendi 460 liikmest hääletas peaministri jätkamise poolt ainult 187 PiS-i saadikut. Kuna nimekirjade arvestuses oli kõige rohkem hääli saanud siiski PiS, andis erakonnaga heades suhetes president Andrzej Duda novembri alguses esimesena volitused valitsuse moodustamiseks Morawieckile.

Senise võimupartei katseid piisaval hulgas opositsioonisaadikuid üle meelitada ei saatnud siiski edu. Ka Morawiecki keskendus parlamendi ees peetud kõnes pigem varem tehtu analüüsimisele kui tulevikuplaanidest rääkimisele. Ta kaitses muu hulgas PiSi võetud meetmeid sündimuse suurendamiseks ja tõstis esile USA vägede suurendamist Poolas. „Oleme muutnud liberaalse vabariigi Solidaarsuse vabariigiks,“ ütles Morawiecki. Praeguse opositsiooni saadikud heitsid oma sõnavõttudes lahkuvale valitsusele ette demokraatia ning Euroopa ühtsuse õõnestamist ja süüdistasid PiS-i naiste- ja noortevaenulikus poliitikas.

Pärast Morawiecki usaldushääletust peaks seimis õhtul tulema uus hääletus, kus uueks peaministrikandidaadiks seatakse Donald Tusk. Suure tõenäosusega läheb see hääletus Tuskile edukalt. President Duda büroost kinnitati esmaspäeval meediale, et pärast seimi hääletusi kutsutakse Tusk presidendipaleesse, kus ta saab anda ametivande ja viimaks valitsuse juhtimist