„Loodame jõuluimele ja heade inimeste tähelepanule, et meie üleskutse ja veebinäitus oleks märgatud ja jagatud ning jõuaks andeka graafikakunstnikuni, kes pole ühelegi tööle märkinud oma nime. Tahame veebinäituse korrektselt ära vormistada ja autorit tänada,“ kõneles Eesti rahvusraamatukogu kommunikatsiooni ja turundusosakonna juhataja Liina Luhats-Ulman.

Lühidalt saab töid iseloomustada, kui ruumilisi perspektiive, abstraktset tänavafluidumit ja peenel moel inimlihaseid kujutavaid graafilisi joonistusi. Kõik tööd on vormistatud laenutusedelitele. Töödega saab tutvuda RaRa veebilehel.

Tundmatu töö

Ka on kunstnikud kätt harjutanud kalligraafiaga ning mängis läbi erinevaid motiive.

Tundmatu kunstnikku tööd
Tundmatu kunstnikku tööd
Tundmatu kunstnikku tööd
Tundmatu kunstnikku tööd
Tundmatu kunstnikku tööd
Tundmatu kunstnikku tööd
Tundmatu kunstnikku tööd

Kunstitööd on leitud ühest Tõnismäe hoone kontoriruumi sahtlist enne, kui tuli aastal 2022 hoonest rekonstrueerimistööde tõttu ajutisele pinnale välja kolida. „Küsimusi on palju. Me ei tea, kuna need on tehtud ja kui kaua on neid tehtud, aga tulemus peegeldab pühendumist ning annet,“ kõneles Luhats-Ulman.

Sahtlist leitud töödest on välja valitud 105 joonistust põhjusel, et käesoleval aastal täitub Eesti rahvusraamatukogul just sama palju aastaid.

Kunstnik, ootame sind endast märku andma rahvusraamatukogu infolauda aadressil Narva maantee 11. Tõestamiseks piisab, kui tunneme ära, et joonistustel on sinu stiil või käekiri.

Eesti Rahvusraamatukogu tähistab 21. detsembril 105. aastapäeva ning loodab, et 105 tööd on leidnud tähtpäevaks üles oma kunstniku.

VEEBINÄITUSE leiab siit.