Eesti kunstnikest tulevad Viljandisse Taavi Suisalu, Rebecca Villem, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia visuaaltehnoloogid ja Kõrgema Kunstikooli Pallase tudengid. Viljandi linnaruumis toimetavad ka Viljandi Kunstikooli õpilased. Installatsioonide külastamist rikastab mitmetahuline visuaalkunsti toetav kultuuriprogramm.

Karolin Tamm ütleb oma muusikavaliku kohta nii (kuulata saab ka siit):

MARIS PIHLAP- HONEST

Esimesel Viljandi Tuled festivalil 2021. a toimus Maris Pihlap bändi esimene avalik LIVE esinemine.

EiK- ILUSTI

EiK oma mõnusate riimidega vürtsitas Viljandi Tuled 2022. aasta alternatiivses kontserdipaigas installatsioonide keskel.

5LOOPS - FUNKILT GRUUVI

Üllatus-üllatus, möödunud aastal toimus 5LOOPS live, kus muu hulgas hullutas Krick rahvast oma improräpi e vabavoolamise setiga.

RANDO ARAND-UTT

Talvine festival, aga miks mitte teha live Viljandi järve ääres suvises Bangalos- eelmise aasta festaril kõlasid Rando Arandi biidid just sealt.

(allolevalt YouTube’i lingilt kuuleb järjest kogu muusikavalikut)

ST. CHEATERSBURG-WE ARE THE PIGEONS OF THE WORLD

Viljandi Tulesid ja St. Cheatersburgi ühendavad tuvid. Leidsime inspiratsiooni oma logo jaoks ühest lokatsioonist, mis asus juhuslikult Linnu tänaval ja oli vallutatud tuvide poolt.

THE BOONDOCKS- THAT’S WHY

10. veebruari õhtul saab kuulda-näha hurmava The Boondocksi live-i tänavusel festivalil klubis Konservatoorium.

REDEL- TARTU

Tikupealinn Viljandi. Viljandi Tuled on nende 1000 ürituse seas, mis on kultuuripealinn Tartu2024 programmis. Puit on ka ühe suurima installatsiooni „Ouroboros“ materjaliks selle aasta festivalil.

MAIDUK- KEBAB

9. veebruaril kostub Viljandi suurima fänni DJ Maiduki tiksud üle Viljandi, sest just tema set avab Viljandi Tuled 2024 festivali.

ARGO VALS-TSIHCIER

Eelmise aasta festivalil sai näha Martin Makarevitši mastaapset installatsiooni Valuoja orus ning samal ajal klappidest kuulata Argo Valsi loomingut, kusjuures kõik kuulasid täpselt samal ajal sama nooti.

JAAN PEHK- SUUSAD ON?

11. veebruaril esitleb Jaan Pehk enda ning teiste luulet Viljandi Tulede traditsioonilisel sündmusel nimega Luulelüürika. Suusad on? Viljandi Tuled?