Oma pilliõpinguid alustas Rober Nael Kose muusikakoolis Tarmo Velmeti juhendamisel ja läks sealt õpetaja soovitusel edasi õppima Tallinna Muusikakeskkooli professor Peeter Sarapuu juurde. Kahekordsele Grammy nominendile Kuuskmannile jäi noor interpreet aga silma tema Eestis toimunud meistrikursustel. Pärast seda, 2022. aastal kutsus Idyllwildi Kunstide Akadeemias fagoti ja kammermuusika professorina töötav Kuuskmann Naela Ameerika Ühendriikidesse õppima.

Fagotimängija Robert Nael

Professor Martin Kuuskmanni sõnul on tal hea meel näha, et Eestis on järjest enam tekkimas koostöövõrgustikke, mis aitavad noorte annetel esile pääseda. „On mõned suurepärased ja rahvusvaheliselt hinnatud festivalid, kuhu meie nimekad dirigendid kaasavad hea meelega noori andekaid muusikuid, pannes nad lavadel kokku oma ala tõeliste professionaalidega,“ sõnas Kuuskmann. „Festivalid, kursused ja ühine musitseerimine on väga inspireeriv platvorm julgustamaks noori edasi õppima. Ja kui siia liitub järjest enam missioonitundelisi ettevõtjaid, kes on noorte muusikute haridusteed nõus toetama, siis tugevneb kogu keskkond, mis aitab Eesti muusikatraditsioone hoida ja edasi kanda.“

Eesti publik saab Robert Naela esinemist eeldatavalt näha ka suvel toimuva Pärnu Muusikafestivali raames.

Möödunud aasta septembris toetas perekond Seli asutatud MTÜ „Märka järgnevat põlvkonda“ jazzpianist Holger Marjamaa Tallinnas, Tartus ja Narvas toimunud kontserte sihtotstarbelise annetusega, et tagada sooduspilet muusikakoolide õpilastele ja õpetajatele. Sooduskoodiga pileteid kasutas üle viiesaja õpetaja ja õpilase.

Stipendiumi rahastamist koordineeris Kultuuripartnerluse SA.