Näitus Hetk

Nii nagu teose autorid on ka mitmel pool meedias viidanud, on teose loomise üheks eesmärgiks meile kõigile meelde tuletada, mille üle võiksime tänases vabas Eestis elades tänulikud olla. Vahetult meie vabariigi sünnipäeva eel ja Venemaa Ukrainasse sissetungi teise aastapäeva hakul on tähelepanu juhtimine meie haprale vabadusele ja meie riigi iseseisvusele kui privileegile tänases keerulises maailmas õige ja oluline, sest vabadus ongi privileeg.

Projekti taunivatele inimestele tuleb paraku vastuseks öelda, et valusatele probleemidele mittemõtlemine ei tee neid probleeme olematuks. See projekt ei peagi kõigile meeldima, aga see on juba praegu sundinud meist paljusid taas mõtlema meie kõigi eest võitlevatele ukrainlastele, sellele, kui lähedal oleme praegu meie traagilise ajaloo kordumisele ning sellele, et meie kõigi praegustel tegudel ja mõtetel on suur roll selles, millises maailmas me elame tulevikus.

Näitus Hetk

Eile avanes Tallinna linnaruumis näitus „Hetk“. Õismäel, Mustamäel ja Lasnamäel on reklaamtahvlitel eksponeeritud neli vaadet hävinenud linnaruumile. Näituse autorid on Estookini ja Rebeca Parbus. „Hetk“ jääb linnaruumi üles 3. märtsini.

Näitus on saanud ohtralt vastakaid arvamusi. Näiteks Lasnamäe linnaosa vanema Julianna Jurtšenko leiab, et: „Kindlasti ei ole Eesti vabariigi sünnipäeva eelsel nädalal sobilik sellise näitusega välja tulla,“ sõnas Jurtšenko eile Delfis.