Allan Järve on olnud tegev või on siiani tegev järgmistest bändides: Estonian Dream Big Band, JT Conception, New Wind Jazz Orchestra, Karl-Erik Taukar Big Band, Allan Järve kvartett, Raul Sööt Deeper Sound, Toomas Rull kvintett, Ramuel Tafenau kvintett, The Swinging Sisters, Jazz Legacy Lab, Tiit Kalluste Quintet, Lauri Kadalipp Social Jazz, Trikster, Susanna Aleksandra kvintett, Pae Kollektiiv, Angus, InGeneral ja mitmed teised. 2022. aastal ilmus ta loomingu debüütalbum „Blinding Yesterday.“

Oma bändiga mängib Allan Järve Viimsi Jazzil 28. märtsil.

Oma muusikavaliku kohta ütleb Allan Järve nii (kuulata saab ka siit):

„Preacher’s Kid“ · Marcus Miller · Take 6 · Kirk Whalum · Alex Han

Väga gospellik ja soulful lugu legendaarse bassimehe Milleri sulest, mis on pühendatud ta isale. Erilise kihi loovad kogu loole muidugi Takę 6 vokaalivõlurid.

Huntertones - „For Roy“

Lugu, mis on pühendatud varalahkunud trompetilegendile, Roy Hargrove’le. Väga hea energiaga bänd. Kindlasti tahaks neid kuulda ka kunagi lives (miks mitte Jazzkaarel)

„Part 1 - Opening“ Music For Large & Small Ensembles, Kenny Wheeler

Kompositsioon kanada trompetisti Kenny Wheeleri loomingust. See on sissejuhatav pala süidile „Sweet Time Suite“. Eriliselt ilus orkestratsioon ja harmoonia, mis sulab üheks Norma Winstone’i häälega.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

„I’ll Be Over You“ Toto

Legendaarne bänd ja lugu. Olen suur rokkballaadide fänn ja see pala on kindlasti üks lemmikuid.

Tomasz Stańko - So Nice

Teos, mis sobib Eesti pikka talve. Külm, pime ja rõske. Samas on selles helgust ja lootust, et see saab ükskord läbi.

„A Remark You Made“ · Weather Report

Taaskord pean tõdema, et mulle meeldivad ballaadid. Üks väga kaunis fusion ballaad Joe Zawinuli sulest. Eriliselt meeldib mulle Jaco Pastoriuse basskitarri tunnetus.

Earth, Wind & Fire - „After The Love Has Gone“

Minu arvates üks parimaid bände ja lugusid, mis üldse kunagi eksisteerinud ja kirjutatud. Täiuslikkus igal tasandil.

„When Marissa Stands Her Ground“ · Christian Scott

Üks jõuline lugu nagu ka pealkiri reedab. Christian Scott on kindlasti üks tänapäeva jazzi innovaatoritest ja ikoonidest.

Sven Grünberg „Tulen kord jälle“

Filmimuusika žanr on mu jaoks olulisel kohal ning antud pala üks suuri lemmikuid. Grünbergi kosmilised soundid annavad Strugatski ulmeromaanile õige atmosfääri.

„On The Sunny Side Of The Street“ · Dizzy Gillespie · Sonny Stitt · Sonny Rollins

Tegu on väga populaarse jazzi standardiga, mida on mängitud üle maailma ühes ja teises võtmes, kuid just see versioon on minu jaoks aegumatu. Täielik bebop’i meistriklass. Tekitab alati hea tuju ja nostalgilise tunde.