Kontsert „Tormiloits“ kõlab 14. märtsil Pärnu kontserdimajas, 15. märtsil Tartus Vanemuise kontserdimajas ja 16. märtsil Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Kontserdil kõlab Erkki-Sven Tüüri teos „Tormiloits“, mille järgi on seekordne kontserdiõhtu oma nime saanud. Einojuhani Rautavaara vahetu ja värviküllase löökpillikontserdi „Loitsud“ solistina astub üles löökpillimängija Heigo Rosin. Samuti tuleb esitusele Igor Stravinski „Petruška“, mis jõudis teatrilavadele küll balletina, ent oli helilooja nägemuses algselt kontsertteos. Vanemuise sümfooniaorkestri ees on Vanemuise teatri muusikajuht ja peadirigent Risto Joost.

Heigo Rosin ütleb oma muusikavaliku kohta nii (kuulata saab ka siit): „Muusika on saatnud mind juba väga väikesest lapsest peale. Muusikakooli läksin juba 4-aastaselt ja enne seda käisin erinevates lauluringides. Juhuse tahtel osutusid lõpuks valituks löökpillid. Käesolevas valikus leidub väike killuke muusikast, mis mind muusikuteel ja selle kujunemisel saatnud on.“

Benjanin Britten „The Young Person’s Guide to the Orchestra“

Endiselt üks minu absoluutseid lemmikuid orkestrimuusikas. Kõige enam köidab teose kooda, kus Britten on oskuslikult Henry Purcelli teema seganud enda komponeeritud kaanoniga – lihtsalt fantastiline!

Metallica „Nothing Else Matters“

Üks minu kunagisi lemmikbände. Nad on tegutsenud juba üle neljakümne aasta ja on endiselt väga menukad. Sel korral valisin nende ülisuurest muusikavalikust ehk kõige tuntuma loo.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut, v.a Teddy Browni The Dance of the Raindrops“)

Buddy Rich Big Band „Channel 1 Suite“

Heino Elleri koolis õppides, ajal mil Youtube hakkas populaarseks muutuma, tutvustas löökpilliõpetaja Raivo Rebane mulle Buddy Richi, kes on siiani eeskujuks praktiliselt kõikidele trummaritele üle kogu maailma. Kuulake seda teost ja saate aru, miks ta siiani jazzimaailma mõjutab.

Teddy Brown „The Dance of the Raindrops“

Teddy Browni tutvustas mulle samuti Raivo Rebane. Milline virtuoos, sellist mängu tänapäeval ei näe – nagu video tutvustuseski öeldakse: „There’s quite a lot of him“ – seda igas mõttes.

Freddie Mercury & Montserrat Caballe „Barcelona“

Üks teisi suuri lemmikuid on ansambel Queen. Eelkõige paelub just Freddie Mercury hääl, selle kasutus ning kvaliteet ja uuendusmeelne mõtlemine, mida ansamblis taga aeti. Ka selle bändi repertuaarist oleks valida väga palju, sel korral selline valik – sellel teosel on minu jaoks eriline energia.

Raimo Kangro „Display XII: Balls“

Seda teost olen esitanud palju kordi ka Carnegie Hallis New Yorgis. Teos räägib enda eest.

Elton John „Mona Lisas and Mad Hatters“

Selle loo avastasin enda jaoks eelmisel aastal täiesti juhuslikult. Olen Elton Johni asutaja olnud aastaid, aga sellest teosest ei teadnud midagi.

Erkki-Sven Tüür 4. sümfoonia „Magma“

Sellel teosel baseerub minu doktoritöö, mida kaitsen käesoleva aasta kevadel. Minu esituses saab seda kuulda maikuus koos Põhjamaade Sümfooniaorkestriga, dirigent Anu Tali.

Sting „Seven days“

Levimuusikas ei ole just palju 5/4 taktimõõdus lugusid, mis nii hästi toimiksid ja kaasa tõmbaksid. Loole lisab vürtsi üks maailma maitsekamaid trummareid Vinnie Colaiuta.

Robert Schumann Humoresk B-duur, Op. 20

Doktorantuuri esimesel õpiaastal lugesin Toomas Vavilovi soovitusel Toivo Nahkuri raamatut „Vestlusi Bruno Lukiga“. Sealt jäid silma mõningad pianistide nimed, keda Lukk kuulata soovitas ning kes tema arvates olid parimad. Kirjutasin pianistide nimed üles ja kuulasin – üks neist oli Sviatoslav Richter. Tema esituses lummas mind teiste seal just see teos – VÕRRATU teos, FANTASTILINE esitus!