Eriti suurt kahju tegi öine plahvatus Nižni Novgorodi lähistel Lukoili naftatehases, mis oli sunnitud tootmise osaliselt katkestama. Reutersi andmeil sai droonitabamuse peamine tootmisüksus AVT-6, mis andis 53% tehase toodangust. Mulluse statistika järgi annab tehas aastas umbes 3% Vene naftatoodangust, tootes 15,8 miljonit tonni naftat, ligi viis miljonit tonni bensiini ja 5,6 miljonit tonni diislikütust. Tehas asub Ukraina piirist ligikaudu 1000 kilomeetri kaugusel.

Reutersi andmeil sai droonitabamuse peamine tootmisüksus, mis valmistas 53% tehase toodangust.

Orjoli oblasti naftahoidlas süttis üks naftamahuti. Samuti tõrjuti öiseid droonirünnakuid Belgorodi, Voroneži, Kurski, Tuula, Moskva ja Leningradi oblastis. Venemaa pommitas päeva jooksul seevastu Ukraina rajatisi, tekitades voolukatkestusi Dnipropetrovski, Donetski, Hersoni ja Harkivi oblastis.

Pärastlõunal märgati Moskva lähistel Ivanovo oblastis leegitseva mootoriga sõjaväelennukit Il-76, mis üritas hädamaandumist teha, kuid kukkus alla. Pardal oli 15 inimest. Lennuki last, reisijate isikud ja lennuki allakukkumise põhjus olid esialgu teadmata.

Põlev lennuk Ivanovo oblasti kohal

Leegionäride rünnakud piiri lähedal

Varahommikul teatasid kolm Ukraina heaks tegutsevat üksust (Vene Vabatahtlike Korpus (RDK), Venemaa Vabaduse Leegion ja Siberi Pataljon) uutest rünnakutest Kurski ja Belgorodi oblastis asuvatel Vene piirialadel. Kaks esimesena nimetatud ühendust korraldasid Belgorodi oblastis paaripäevase operatsiooni ka mullu juunis. Avaldatud materjalis näidati piirialadel tegutsevaid Ukraina tanke ja üht purustatud Vene soomukit, ehkki rünnakute tegeliku ulatuse kohta oli esialgu vähe infot.

Vene võimude ametliku väite järgi löödi sissetungikatsed juba piiril tagasi, põhjustades ründajatele astronoomilise ulatusega kahju. Vene sõjablogijate teatel käis teisipäeva hommikul siiski äge tulevahetus nii Kurski oblasti piirikülas Tjotkinos kui ka Belgorodi oblastis Graivoroni linna lähistel. Ukraina-meelsed ründajad väitsid omakorda, et Tjotkino on nende kontrolli all. Teisipäeval toimus drooniplahvatus ka Belgorodi linnavalitsuses, kus sai haavata kaks inimest.

Vabatahtlikud: Kreml mõistab vaid jõudu

Vabatahtlike avalduste järgi olid rünnakud vastus dissident Aleksei Navalnõi tapmisele ja nädala lõpus Venemaal toimuvatele „valimistele“. „Ainuke keeld, mida Vene võimud mõistavad, on jõud,“ märgiti RDK pressiteates.

Rühmituse esindaja Aleksei Baranovski ütles Ukraina telekanalite ühissaatele, et eesmärk on muu hulgas innustada teisi venelasi üksustega liituma. „Otsustasime kasutada oma põhiseaduslikku valimisõigust,“ ütles võitleja oma automaadile osutades. „Meie hääletame Venemaa Putinist vabastamise poolt.“