Aga nagu märgib „valimistel“ silma peal hoidev RusDelfi reporter Artur Izumrudov, tulevad paljud ikkagi välja ka selleks, et endast teada anda. „Me peame mõistma, et kui sa ei tee midagi, siis midagi ka ei juhtu,“ kirjeldab ta Putini vastaste mõtlemist.

1x
00:00

Seejuures ei pruugiks nende tegelik valik olla põrmugi liberaalne demokraat, nagu me läänes loodaksime, vaid näiteks keegi Jevgeni Prigožini sugune. Aga neid ühendab see, et ollakse valmis toetama ükskõik keda peale Vladimir Putini.

Neil „valimistel“ on lubatud kanda hääletussedelitele veel kolm nime. Neist kõige vähem tuntud on partei Uued Inimesed 40-aastane juht Vladislav Davankov. Tema on ka ainuke, kes räägib vähemalt oma sõnumites rahust. Ja juba on tema reiting tõusnud täiesti nullist märkimisväärselt kõrgeks.

„Vene ühiskonnas on igatsus normaalsuse järele,“ ütleb Izumrudov. „Näiteks tuli Jekaterinburgist keegi Jekaterina Duntsova, kellest keegi ei teadnud mitte midagi, lihtsalt suvaline naine, aga ta rääkis normaalsetest asjadest. Ja tema reiting tõusis järsku.“

Nüüd võib midagi sellist juhtuda Davankoviga. „Juba praegu määravad inimesed ise, mis ideed nad hakkavad endas hoidma. Kui nad näiteks ütlevad, et Davankov on nende silmis mingi liberaalse idee kandja, siis nii see on. Ta võib ükskõik kui palju kordi öelda, et ta ei võta seda vastu, aga kedagi see ei huvita.“

Kuula lähemalt „Erisaatest“!