Endla Teatri 114. hooaja avapeol üllatab Nils Mattias peokülalisi ühena DJ-dest, kes oma muusikavalikuga tuju loob ja kultuurisõbrad tantsule keerutab! 31.augustil toimuv suurejooneline hooaja avapidu, kus astuvad üles ansamblid Meelik ja Trad.Attack!, loob teatrikeskkonda värskendava vaibiga peoelamuse ja meeleolukas võtmes kõrgkultuurse atmosfääri.

Nils Mattias ütleb oma muusikavaliku kohta nii (kuulata saab ka siit):

Sergio Mendes - Magalenha

See lugu teeb mind lihtsalt väga rõõmsaks. Minu kui muusikakuulaja profiil on viimasel ajal üldse muutunud - olen õppinud lugu pidama muusikast, mis teeb mind rõõmsaks.

Schumann - Preambula

Kuna ma ei tea muusikast laias laastus mitte essugi, lugesin ma Murakami (kes teatavasti põimib muusikat lugude või lugusid muusika ümber) viimast novellikogu kõrvaklapid peas. Kui mõnd teost novellis kuulati, kuulasin ka. Schumanni „Carnaval“ on üks eredamaid leide.

Buena Vista Social Club - Chan Chan

Kuuba vanakesed noorpõlvearmastust meenutamas. Buena Vistaga ei saa eksida. See lugu on saatnud ja saadab mind terve elu.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

Terry Callier - You Goin’ Miss Your Candyman

Eepose mõõtu rebestamine, aga kelmikas ka. Kui ma bluusiga tutvusin, hakkasin ennast kohe natuke tõsisemalt võtma. Ehk toimib teiste peal ka.

Barbara - Le mal de vivre

See nukker, ent helge sisekaemus kõlas aeg-ajalt ühes lavastuses, mis mulle väga armas mängida oli. Alati ei kõlanud ka, kuna Ingomar Vihmar mängis „Kummituste“ muusikaliseks kujunduseks laivis plaate. Kui me hästi mängisime, lasi vahvaid lugusid, kui ei, siis pani näiteks hööveldamise ja saagimise helisid.

Kendrick Lamar - Humble

Kui ma vahest liiga õhku täis lähen, siis ma kuulan seda lugu. Tänu Kendrickule pole piinlik ka kolmekümneaastasena räppi kuulata.

Maria Faust ja Kira Skov - In the Beginning

Mul on üks tüse sõber Raplamaalt, kes minu muusikalist silmaringi avardanud on. Tema sundis mind Maria Fausti kuulama. Ja hea on, et sundis. Musu Ursel Tilgale.

Donovan - Season of the Witch

Musu Jaune Kimmelile.

Rolling Stones - Sympathy for the Devil

Good girls go to heaven, bad girls go to everywhere.

Cortex - I Heard a Sigh

Minu ajus olevasse Airbnbsse tekib igatahes ruutmeetreid juurde, kui ma seda lugu kuulan.