Festival avati 26. aprillil Toomemäel vabas õhus sündmusega “Kolme torni kutse”, kus kõlas Märt-Matis Lille uudisteos.Märt-Matis Lill: “Omailm festivali teemana on ühelt poolt otseselt Tartuga seotud mõiste, teisalt aga pöördeliselt globaalne kontseptsioon, mille tähtsus ja tähendus on ajaga pärast selle Jacob von Uexkülli poolt sõnastamist järjest olulisemaks saanud. Nii nagu omailma mõiste, kiikab ka meie festival seekord inimtaju äärealadele kui ka sellest väljapoole. Oleme võtnud eesmärgiks mõtestada seda, kuidas tajuvad maailma helide kaudu kõiksugu päris ja ka kujuteldavad olendid; kuidas võiks kõlada nendele omane helimaailm. Kuna teema on lai, siis on meil seekord üsna olulises fookuses ka koostöö teiste kunstialadega.”

Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Balti ja Eesti Muusika päevadel

Festivalil kõlavad maailma esiettekanded järgmistelt heliloojatelt: Tatjana Kozlova-Johannes, Helena Tulve, Ülo Krigul, Timo Steiner, Lauri Jõeleht, Age Veeroos, Liisa Hõbepappel, Margo Kõlar, Paul Beaudoin, Doris Hallmägi, Jakob Juhkam, Matis Leima, Markus Robam, Marius Baranauskas, Mykolas Natalevičius, Andrus Kallastu, Alo Põldmäe, Toivo Tulev, Marianna Liik, Liina Sumera, Malle Maltis, René Eespere, Karmella Tsepkolenko. 

Publiku ette astuvad festivali vältel paljud tuntud tippkollektiivid ja hinnatud interpreedid: Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Defunensemble (Soome), Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Tempus Balticus trio, Ansambel U:, EMTA Sinfonietta, Repoo Ensemble, LENsemble (Leedu), Altera Veritas (Läti) jt.

Kunstide sidumise poolest on tänavuse festivali üks haaravamaid ettevõtmisi 30. aprilli õhtul Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ruumides toimuv sündmus, kus volbriöine müstika põimitakse läbilavastatud elamuseks. Külastaja kohtub järgemööda Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambli (EMA) esituses kuue elektroonilise uudisteosega, Sami Klemola modulaarsüntesaatori omapärase kõlailmaga ning Repoo Ensemble’i ja Andrus Kallastu kollektiivloominguna sündinud sürrealistliku mousikē-etendusega “Keemiseni viidud ajapudru”. Mastaapse aktsiooni seob tervikuks Al Paldroki ja rühmituse Non Grata tegevuskunst.Festivalile annab lõppakordi 5. mail Tubina saalis toimuv Sten Lassmanni klaveriõhtu, mis avab Baltimaade klaverimuusika rikkalikku mitmekesisust ning toob kuulajateni ka Alo Põldmäe ja Riho Esko Maimetsa uudisteosed. Huvilised saavad festivalil taas osa ka helirännakust Tartu linnas ning kuulata saab vestlusringi teemal “Omailm”, mida suunab armastatud kirjanik ja semiootik Valdur Mikita. 

Balti ja Eesti Muusika Päevade programm on avalik festivali kodulehel eestimuusikapaevad.ee. Piletid 5. maini toimuvatele eriilmelistele kontsertidele on saadaval Piletilevis.