„Tulede säras“ ilmus 2013. aasta kevadel ega petnud kellegi ootuseid. Jõuline, bändi uue, nüüdseks tuttavaks saanud käekirjaga album sisaldas mitut hitiks saanud lugu, nagu „Viimaks nad kustuvad“, „Rubiin“ ja „Sein oli vahel“. See ongi see DND, mida Eestis tuntakse ja hinnatakse: rütmikas, meloodiline, kaasakiskuv, ent ühtlasi igatsuslik ning nukker.

Järgnesid albumid „Kõikide haiguste ravi“ (2017), „Kesköine“ (2020) ja „Kontserdilt koju“ (2023), mis kõik on eesti keeles ning milles DND on oma äratuntavat melanhoolrokilikku käekirja edasi arendanud.

Samas on bändi alternatiiv- või indie-rokki algusest peale iseloomustanud melanhoolia ja meloodilisus. Lihtsalt Dead Next Doori perioodil oli rohkem mõjutusi sellistelt bändidelt nagu The Stone Roses, Interpol ja The Cure, samas kui Eestisse naasnud DND viimaselt neljalt albumilt kumab rohkem läbi huvi Metro Luminali, Vene rokiklassika Kino ja ka Kosmikute stiilis muusika vastu. Kusjuures – DND viimasel plaadil laulabki nimiloos kaasa Kosmikute Meelis Hainsoo alias Hainz.

10. mail astub DND üles Tallinnas Hiiu pubis plaadi „Kontserdilt koju“ esitluse lõppkontserdiga. Pileteid vahendab Piletitasku.

Jaga
Kommentaarid