Kamille Saabre alustas aktiivse näitusetegevusega aastal 1994 ja on osalenud näitustel nii Eestis kui ka Itaalias, Soomes, Lätis, Ameerika Ühendriikides ja Šveitsis. Aastal 2019 esindas ta Eestit rahvusvahelisel Pekingi biennaalil. Saabre kuulus Eesti Kunstnike Liitu alates 2014. aastast ja oli ka Eesti Maalikunstnike Liidu liige. Lisaks maaliloomingule on Saabre aastate jooksul illustreerinud mitmeid ilukirjandusteoseid ja lasteraamatuid. Aastal 2017 portreteeris Eesti televisiooni saatesari „Meie inimesed“ tema pühendumist loometegevusele.

Saabre loomingut iseloomustavad minimalistlikult lihtsad, kuid jõulised motiivid igapäevaelust. Viimastel aastatel oli ta keskendunud lillede ja viljade maalimisele, võimendades tundlikult tuttavate lillede ja viljade detaile mõjuva monumentaalsuseni. Puuviljade ja lillede monumentaalportreede eesmärgiks oli tiivustada vaatajat äratama argipäeva pettumustes uinunud iha puhtama ja ideaalsema maailma järele. Aastal 2021 kirjutas Kamille Saabre Rakvere teatris toimunud näitusele „Aitäh, et olemas oled“, saateks:

„Aeg sündida. Aeg sirguda. Aeg punguda. Aeg end lahti voltida. Avaneda. Rõõmutseda. Aeg oma ilu näidata. Aeg mõista, et õite aeg on lühike. Aeg koltuda.

Aeg kogeda ja koguda. Küpseda. Valmida viljaks. Täis saada. Aeg mõista, et endasse kogutut on hea jagada. Aeg ära anda. Aeg kuivada.

Aeg luua seemet. Aeg korrastada. Aeg ajale tagasi vaadata. Pakkida. Lehvitada. Aeg minna. Aeg uueks saamist oodata.

Aeg ajas olla, et kõike seda märgata.“

Sügav kaastunne sõpradele ja lähedastele!

Kamille Saabre ärasaatmine toimub pereringis.

Eesti Kunstnike Liit

Eesti Maalikunstnike Liit

Eesti Kultuuriministeerium