1) Esiteks pole ükski peaminister varasemalt tulnud mõttele otse tele-eetris tunnistada, et tuligi enne valimisi valetada, sest muidu poleks Reformierakond võitnud (Kallas ütles seda „Esimeses stuudios“). Seega Kallas normaliseeris selle, et enne valimisi luba üht, peale valimisi tee vastupidist.

2) Kallase juhitav valitsus seadis täiesti ulmelised piirangud koroona perioodil ning hakati alusetult (nagu on kohtus kinnitatud) vallandama politseinikke, kaitseväelasi ning meditsiinitöötajaid.

3) Kallase ja tema väikese sõbra Mart Võrklaeva juhtimisel ellu viidud sotsialistlik maksupoliitika on järjest viinud ettevõtteid pankrotti ja vähendanud drastiliselt tarbijate ostuvõimet ning toimetulekut.

4) Kallas oli küll maailmas aktiivne Ukraina toetaja, kuid oma koduriigis jättis peaminister kaitseküsimused (loe: selmet teostada kiirelt ja maksimaalset kaitsehankeid, jaurati oma maksuküüru kaotamise nimel) ikka päris sohu.

5) Lisaks Ukraina toetamisele oli ta ka tubli Venemaa majanduse toetaja. Anda oma abikaasa ettevõttele 400 000 eurot laenu, mida too saaks kasutada äriks Venemaal sõja ajal, samas kui laenuandjast peaminister tänitab kõikide teiste ettevõtjate kallal, oli võimas. Imeline maine Eestile rahvusvaheliselt.

Seega pole ilus pärand. Päris inetu on see pärand.