Kukeseente ja juustuga suvikõrvitsapasta

Aega kulub 30 minutit; jätkub 4–5-le

See suvine aromaatne makaronitoit on parajalt toekas, kuid samal ajal sisaldab ka värsket suvikõrvitsat, mis teeb rammusa pastaroa tervislikumaks ja kergemaks.

Vaja läheb

200 g spagette

soola

2 väiksemat või keskmist suvikõrvitsat (kaal kokku 400–500 g)

1 šalott- või 1 väike sibul

õli

300–400 g kukeseeni

soola

20 g võid

4 dl (1 pakk) toidukoort

u 100 g tugevamaitselist kõvemat laagerdunud juustu (parmesani või mõnda sellesarnast)

(värskelt jahvatatud) musta pipart

soovi korral (hakitud) maitserohelist (nt lehtpeterselli, basiilikut, tüümiani, tilli)

Keeda spagetid pakendi juhiste järgi. Need ei tohiks olla päris pehmed, vaid al dente. Lisa keeduvette ka veidi soola. Nõruta spagetid korralikult.

Tee suvikõrvitsast pikad peenikesed n-ö nuudlid. Selleks kasuta kas spetsiaalset juurviljalõikurit või -spiraalitajat või lõika suvikõrvits pikuti õhukesteks viiludeks ja seejärel peenikesteks ribadeks. Kuumuta pannil õli ja prae selles suvikõrvitsaribasid mõni minut. Maitsesta soolaga. Eemalda need pannilt ja jäta ootele.

Haki (šalott)sibul peeneks ja prae pannil väikesel kuumusel õli sees klaasjaks. Lisa puhastatud kukeseened (suuremad seened lõika väiksemateks tükkideks) ja prae edasi, kuni seentest imbunud vedelik on aurustunud. Maitsesta soolaga ja lisa või. Prae segades veel mõni minut.

Vala pannile koor ja kuumuta paar minutit. Lisa suvikõrvitsaribad ja spagetid ning kuumuta segades veel veidi. Lisa pannile riivitud juust, jahvata musta pipart, puista soovi korral peale ka maitserohelist ja serveeri kohe.