Z-kanal „Kremljovskaja tabakerka“ toob välja mõned aspektid, miks seda ei tehta:

1. 21. sajandil ei taha eriti keegi kellelegi sõda kuulutada, sest see seab koheselt agressorile raamid. Lisaks võivad seetõttu suhted halveneda riikidega, kellega siiani olid agressoril kas siis head või neutraalsed suhted. Nn erioperatsiooni formaat annab agressorile rohkem paindlikkust. Kui kuulutada välja sõda, siis suure tõenäosusega oleks koostöö jätkumine seniste partnerriikidega tõsise lööbi all. Eriti puudutaks see Hiinat, aga ka Indiat.

2. Sõda peab lõppema ühe poole võiduga. Seda ei ole võimalik enam nii lihtsalt lõpetada, samas kui n-ö sõjalist erioperatsiooni võib lõpetada suvalisel hetkel, teatades, et erioperatsiooni eesmärgid said täidetud.

3. Sõja kuulutamine suurendaks Venemaa juhtidele survet kasutada tuumarelva. Aga tuumarelv on kaitserelv, mitte ründerelv. Lisaks on Hiina selgelt väljendanud, et seda nad ei tolereeriks ning suhete järsku halvenemist Venemaa endale lubada ei saaks.

Enda poolt lisan, et n-ö erioperatsiooni formaat võimaldab agressoril pisendada sissetungi olulisust rahvusvahelises plaanis ehk siis nii käitudes saab sõja kommunikatsioonis lokaliseerida