Näitus pakub võimalust süveneda kahe kunstniku sisemaailma, kus põimuvad kaks lähenemist: Saskia unenäoline, intuitiivne ja dünaamiline visuaalsus ning Alari tähelepanelik, humoorikas ja detailirohke narratiiv.

Isa ja tütre koostöö sümboliseerib nende sügavat peresidet ning ühist loomingulist teekonda. Alar mäletab eredalt hetke, kui andis Saskiale esimese kaamera ja nägi temas tärkamas sügavamat huvi fotograafia vastu. Ühine näitus on nende jaoks tähtis emotsionaalne vahepeatus, mis sümboliseerib nii ühiselt käidud eluteekonda Saskia lapsepõlves kui ka tütre täiskasvanuks saamisega kaasnenud eemaldumist ja eristumist.

Näituse kaaskuraator Toomas Järvet: „Oleme koos autoritega loonud teineteise loomingut peegeldavate, aga ka vastandavate fotode abil näitusekogemuse, mis loodetavasti inspireerib vaatajaid avastama uusi viise, kuidas näha ja mõista meid ümbritsevat maailma ning avastada fotograafide loomingus ühiseid ja erinevaid jooni“.

Saskia lähenemine fotograafiale on sügavalt intuitiivne ja emotsionaalne. Olles ise pikka aega tegelenud tantsimisega, keskendub tema looming tihti tantsu ja liikumise tabamisele, eesmärgiga jäädvustada selle olemust ning sellega kaasnevaid tundeid. Tema loomingu lähtekohaks on küll dokumentalistika, kus inimesed tegutsevad vabalt omas elemendis ja liiguvad ilma liigse juhendamiseta, kuid tulemus võib tihti olla nõiduslik või kaunilt kummastav.

Alar Kivilo loominguline lähenemine baseerub ümbritsevas keskkonnas toimuva märkamisel ja detailide püüdmisel. Tema fotograafia keskendub mustrite, huumori, faktuuride ja ootamatute hetkede tabamisele. Alarile on kaamera nagu silma pikendus, mis teritab meeli ja elavdab taju. Alar rõhutab oma loomingus ausust ja autentsust, pidades oluliseks jäädvustada hetki, mis on emotsionaalselt ning visuaalselt tõetruud.

Näituse teine kuraator ja kogemusdisainer Kristel Aimee Laur: „Kutsume näitusega ka publikut kaasa mõtlema, kas ja kuidas lähedased suhted mõjutavad eri osapoolte loomingut? Kas lähedus aitab hoida, avada ja lubada ruumi erinevusteks või suunab hoopis sarnastele mustritele? Küsime, mis aitab loominguliselt eristuda ja mis on selle protsessi juures kõige keerulisem väljakutse ning kas seda tajutakse põlvkonniti erinevalt?“.

Näitus on avatud Telliskivi Loomelinnakus asuvas Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses kuni 24. novembrini.