Lihtne õuna-kanaroog

Aega kulub 30 minutit; jätkub kolmele-neljale

See argiõhtukski sobiv ühel pannil valmiv kanaroog on maitserikas, kuid samal ajal kerge. Maitseaineid võid lisada või ära jätta oma maitsemeele alusel, nt on siin toidus väga hea jahvatatud koriander, samuti võib lisada veidi kurkumit või ingverit.

Vaja läheb

1 tl paprikapulbrit

0,5 tl jahvatatud kaneeli (soovi korral)

0,3 tl riivitud muskaatpähklit

musta pipart

500 g naha ja kondita kanakintsusid või kanakintsufilee lõike

õli

1 väiksem porru

2 küüslauguküünt

2 keskmist õuna (puhastatud kaal 200–250 g)

veidi sidrunimahla

u 2 sl võid

1 sl pruuni suhkrut

u 1,5 dl naturaalset õunasiidrit või -mahla

värske tüümiani lehti

Sega omavahel maitseained ja määri nendega kanakintsud kokku. Lase seni seista, kuni lõikad porru õhukesteks viiludeks, hakid küüslaugu peeneks ja lõikad õunad viiludeks. Nirista õuntele sidrunimahla.

Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanakintsud (mõlemalt poolt u 5 minutit, kuni liha on läbi küpsenud). Kui kasutad kintsufilee lõike, siis pruunista need samuti korralikult, kuid aega kulub vähem. Tõsta kana pannilt ära ja maitsesta soolaga.

Lisa pannile või, lase sel sulada ning kuumuta madalal kuumusel selles porrut, kuni porru on pehme ja klaasjas. Aseta pannile hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa suhkur ja õunaviilud ning vajaduse korral veel võid. Kuumuta segades panni sisu mõni minut.

Keera kuumust juurde, vala siider pannile ja lase sel u 5 minutit keeda, kuni kaste pakseneb ja õunad on pehmed. Tõsta kanakintsud pannile tagasi ja lase neil veel mõni minut küpseda. Puista roale tüümianilehti ja serveeri koos (pruuni) riisi, kartuli(pudru) vm meelepärase lisandiga.