VAT Teatri lvastuses astuvad üles äsja kevadel lõpetanud lavakunstikooli XXXI lennu kursavennad Laurits Muru (Tallinna Linnateater), Rasmus Vendel (Vanemuine) ja Richard Ester (Eesti Draamateater). Lavastuse teemast tõukudes, said näitlejad ülesandeks valida välja aegade parimad armastuslaulud, et neid teiega jagada. Mõnusat kuulamist! (kuulata saab ka siit)

LAURITS MURU

Ivo Dimchev, „Overrated“

Kuulsin seda lugu sel suvel Ivo enda esituses ja pidin kohe otsima, kas seda ka kusagilt kuulata saab. Nüüdseks olen seda sadu kordi kuulanud, aga see lugu on endiselt värske ja puudutav.

Gerry & The Pacemakers, „You’ll Never Walk Alone“

See lugu on tuttav kõigile, kes on näinud Liverpooli mänge Anfieldil. Ja kui paarkümmend tuhat inimest seda koos laulda röögivad, siis see peab olema armastus. Puhas armastus.

Mati Murumaa, „Suur on su armastus“

Kui mõni aeg tagasi sõber mulle selle loo saatis, olin ma esimese hetkega tehtud. Palsam kõrvadele ja südamele. Selgeks sai kaks asja: esiteks, armastus koosneb rütmidest ning groove’ist ning teiseks, ka eestlased oskavad armastada! Suur, nii suur on su armastus!

(Allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut.)

RICHARD ESTER

Ritt Momney, „Lew’s lullaby“

Head riimid mõnusal instrumentaalil.

Billie Holiday, „Solitude“

Sügisõhtuteks.

The Goo Goo Dolls, „Iris“

Nostalgiline lugu lapsepõlvest.

RASMUS VENDEL

Kris Kristofferson, Rita Coolidge, „Help Me Make It Through the Night“

Hiljuti lahkunud Kris Kristofferson oli vaieldamatult üks lääne suurimaid ja mõjukamaid laulukirjutajaid ning see lugu elab minu sees täitsa oma elu.

Üksindus ja igatsus käivad armastusega käsikäes. Kuigi see tunne on valus taluda, õpetab see siiski kõige enam ning paneb hindama neid hetki, mil taevas on pilvitu ja süda soe.

Siin tuleks ka eraldi välja tuua see konkreetne esitus, mis on nii õrn ja habras, et väiksemgi tuuleiil võiks selle lõhkuda.

Top comment: „Even the microphone had a cigarette when this was over.“

Mazzy Star, „Fade Into You“

Kui seda lugu esimest korda juhuslikult kuulsin, siis jäi see mind kummitama. Sõnad olid küll peast pühitud, kuid see kummituslik meloodia oli mu ajju tahutud ning ma hakkasin seda otsima. Kui sa hakkad armastust otsima, siis võid olla kindel, et sa seda ei leia. Armastus leiab ühel hetkel ise tee sinuni ja selle looga oli sama. Alles mõni aeg pärast seda, kui ma olin alla andnud, tuli ta minu juurde. Ja see rõõm ja elevus oli tõesti nagu armumine.

Tom Petty and the Heartbreakers ft. Stevie Nicks, „Insider“

See lugu langeb ilmselt meie žanrist välja, kuid mis siis. Tom Petty kirjutas tõelise meistriteose. Lugu purunenud armastusest, edasiliikumisest ja mahajäetusest, millega on lihtne samastuda. Eluline ja lõikab sügavale.

Duetid on nähtavasti minu nõrkus, aga midagi pole parata, see toob mängu mingi teise plaani ja kõlab ka väga kaunilt.