Oma muusikavaliku kohta ütleb Piibe Piirma nii (valikut saab kuulata ka siit):

„Ma ei ole väga suur melomaan, aga olen parandamatu romantik. Kõige meelsamini naudin linnulaulu ja metsakohinat - pole kaunimat kevadöisest ööbikulaulust või meremühinast! Aga oma muusikalised lemmikhetked on mul ikka. Ärkan hommikuti väga vara ja alati heliseb minu peas mõni viis. Naljakas - olen mõelnud, kust need minuni tulevad. Järgnev on meelevaldne järjestus väga erinevaist muusikapaladest, siin on minu eesti- ja välismaiseid lemmikuid, ikka läbisegi, just nii, nagu ma neid kuulan. Mõni lugu on pärit raadiost, mõni plaadilt ja mõni ka lemmikfilmist. Väga erinevatel aegadel kuuldud ja kuulatud.“

Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal)

Ma ei ole suur Eurovisioni fänn, aga see lugu võlus mind otsekohe. Lisaks pean ma suurt lugu portugali keelest ja kultuurist, ehkki ma ei ole seal veel ise käinud.

Imekaunis laul ja suurepärane hingestatud esitus!

Sting - Englishman In New York

Linnaruumiga seondub kõige enam see lugu. Minu kauaaegne lemmik Sting on ajatu, tegelikult peaksid siia listi kuuluma kõike tema laulud. See on imekauni rütmi ja helikeelega, sealjuures ka hea sõnumiga meistriteos. Oleme kõik aegajalt eksinud, kas siis kuhugi või iseendasse.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

Vaiko Eplik - Nelgid

Vaiko Epliku muusika on üks mu lemmikuid olnud juba aastaid. Siin ei aita miski - alati, kui raadiost kõlavad tema laulud, panen raadioheli kõvemaks. Väga andekas muusik ja laululooja oma peene maitse ja nüansirikka loominguga on mind ära võlunud.

Ruja - Üle müüri

Lapsepõlves olime sõbrannaga suured Ruja fännid, kuni selleni välja, et püüdsime isegi Urmas Alenderile koju helistada (aga lõpuks siiski ei julgenud). Sellest ajast jäi kõige enam oma sõnumi ja imelise viisi tõttu meelde just see laul.

See on väga mitmetähenduslik lugu, kuula, ja saad aru - keerulistel aegadel mõjus loo sõnum eriti tugevalt.

Sissel - Unchained Melody

Norra kuldsuu on väga palju muusikat salvestanud, aga eesti kuulajad teavad temast ilmselt üsna vähe. Lapsepõlvest alates Norra publikut võlunud habras naine on esitanud klassikat, gospelit, jõulumuusikat, jazzi ja palju muud, üks lugu kahtlemata seda kõike edasi ei anna. Aga seekord on minu valik selline.

Marju Kuut - Raagus sõnad

Marju Kuut on mulle tuttav juba „Nukitsamehest“ ja tema hääl on mind alati võlunud. See on jälle üks järjekordne romantiline lugu, milles on kokku saanud imelised sõnad ja kaunis meloodia. Ma ei saa öelda, et ma seda pala väga tihti kuulaksin, aga kui kuulan, siis alati võimalusel mitu korda.

Helin-Mari Arder - Palus pohli punetab

Helin-Mari Arder on minu meelest oma tagasihoidlikkuses pisut varjul olnud. Aga tema imeline hääl ja armas esitus on äärmiselt võluvad.

Lisaks mõnus bossanova-rütm. See on minu lemmikmuusika, kui ma olen maal ja istun üksinda saunas. Merre joostes võtan selle muusika oma mõtetes alati kaasa.

Erik Satie - Gymnopédie No.1

Klassikaline muusika algajatele - umbes nii võttis kolme sõnaga selle loo kokku minu klaveriõpetajast ema. Ja mina olen algaja, kuulan mõnuga lisaks muidugi ka Bachi, Mozarti ja Wagnerit. Aga need autorid siia nimekirja praegu ei mahu.

John Williams - Theme From Schindler’s List

Ehkki Steven Spielbergi „Schindleri nimekiri“ ei ole minu lemmikfilm, on selle filmi muusikaline peateema alati see, mis mind nutma paneb. Olen lapsepõlves viiulit mänginud ja pean viiulit endiselt üheks imelisemaks muusikariistaks. Selles muusikapalas tehakse keelpillide ja orkestri abil tõelist imet.

Silkroad Ensemble, Yo-Yo Ma - Heart and Soul ft. Lisa Fischer, Gregory Porter

Istusin kord lennukis ja sõitsin Aasiast koju. Lennuki playlistis oli see lugu. Ma kuulasin seda liialdamata 20-30 korda järjest, koju saabudes oli esimene asi otsida YouTube’ist üles kõik selle muusikalise kollektiivi lood ja neid päevi kuulata. Aga parim on ikka „Heart and Soul“, mis sobib minu lemmikmuusika nimekirja ka kenasti lõpetama.